11.2 C
Budapest
April 23, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldcovid-19karácsony gergelykoronavíruskoronavírus friss hírekkoronavírus hírekkoronavírus magyarországMAGYARORSZÁG

Karácsony: Kerüljék a tömeget és kérjék az oltást!

Kedden jelentette be Orbán Viktor, hogy miután 2,5 millió magyar megkapta legalább az első Covid-oltását, ezért szerdától – bizonyos intézkedések mellett – kinyithatnak az üzletek és újraindulhatnak a szolgáltatások.

A bejelentésre Karácsony Gergely is reagált a Facebookon. Mint írta:

Megértem azok megkönnyebbülését, akiknek így megmenekülhet az üzlete, a munkahelye. Megértem az igényt, hogy visszakapjunk valamit a szabadságunkból. Mégis arra kérek mindenkit, hogy értsék meg, az oltás, különösen az első oltás önmagában nem állítja meg a járványt.

A budapesti főpolgármester felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarországon népességarányosan világviszonylatban is kiugróan magas a halálozások száma és „a kórházakban az emberi teljesítőképesség határán küzdenek a betegekért az orvosok, a rezidensek és az ápolók”.

Hozzátette, hogy a magyar kormány az első oltást megkapók számához igazítja „a korlátozások enyhítését”, ez azonban komoly felelősséget tesz minden állampolgár számára, mert a védőoltás hatása csak hetek múlva jelentkezik a járványadatokban.

Kérem, hogy legyenek óvatosak, tartsák be a jól ismert egészségügyi szabályokat! Kerüljék a tömeget! Viseljenek maszkot és mossák, fertőtlenítsék a kezüket! Ha bármilyen tünetet éreznek, kerüljék mások társaságát! Teszteljenek! És a legfontosabb: regisztráljanak, kérjék az oltást,

írta a Karácsony a bejegyzésben.

The post Karácsony: Kerüljék a tömeget és kérjék az oltást! first appeared on 24.hu.

Related posts

Hollik István: Mindenkihez bekopogtatunk

MOCOHU

Lemondott Trump oktatási minisztere és több nemzetbiztonsági tanácsadó is

MOCOHU

Meghalt Lovas Ilona Kossuth-díjas művész

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This