7.8 C
Budapest
April 24, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
filmtvkínakínai kommunista pártKultúraMAGYARORSZÁGmozikpropagandafilm

A Kínai Kommunista Párt párt és a szocializmus szeretetéről szóló filmeket kell vetíteni a kínai mozikban

Áprilistól év végéig minden kínai moziban hetente legalább kétszer műsorra kell tűzni a párt történetével és ideológiájával foglalkozó propagandafilmeket a filmhatóság rendeletére, a Kínai Kommunista Párt megalakulásának századik évfordulója alkalmából. A filmhatóság által kiválasztott filmek első csoportját pénteken jelentették be.

A kínai Művészmozik Nemzeti Szövetségéhez tartozó mintegy ötezer filmszínházban, ahol külön termek vannak a propagandafilmek számára, valamint amelyeknek műsorpolitikája támogatja az ilyen tartalmakat, hetente legalább öt alkalommal kell műsorra tűzni ezeket a produkciókat. A propagandafilmek vetítése a kínai filmhatóság és a propagandahivatal által múlt héten bejelentett számos rendelkezés egyike, amely a Kínai Kommunista Párt megalakításának július 1-jei századik évfordulójára tervezett megemlékezésekkel kapcsolatos.

Hivatalos közleményében a kínai filmhivatal arra szólította fel minden tartomány, régió és város filmhatóságait, a film- és mozivállalatokat, valamint produkciós cégeket, hogy április 1-jétől vetítsenek és népszerűsítsenek olyan „kiemelkedő filmeket”, amelyek a századik évfordulót ünneplik. Mint kifejtették, olyan filmekről van szó, amelyek a párt, a nemzet és a szocializmus szeretetének témáira összpontosítanak, „dicsérik a pártot, az anyaföldet, népét és hőseit”.

Első körben egy tizenkét filmből álló listát adott ki a hatóság, köztük nyolc történelmi alkotást, három olyan filmet, amely az utóbbi öt évben készült, valamint a Landmine Warfare című idei, új bemutatót. A filmhatóság arra is felhívta a mozik figyelmét, hogy a filmek népszerűsítését segítsék megfelelő ütemezéssel, kedvezményes jegyárakkal és más módszerekkel. A helyi hatóságoknak emellett széles körben mozgósítaniuk kell a párttagokat, a kádereket és a nézőket, hogy aktívan vegyenek részt vetítéseken és ezzel „fokozzák társadalmi hatásukat”.

Az évfordulót számos más kulturális eseménnyel is emlékezetessé teszik Kínában, nagyszabású kiállításokat, színházi előadásokat is terveznek, továbbá irodalmi és más művészeti alkotásokkal, tévésorozatokkal és kiadványokkal is ünneplik a jubileumot.

(MTI)

The post A Kínai Kommunista Párt párt és a szocializmus szeretetéről szóló filmeket kell vetíteni a kínai mozikban first appeared on 24.hu.

Related posts

Robbanás volt egy hortobágyi családi házban

MOCOHU

Az ókori olimpia helyszínét fenyegeti az erdőtűz

MOCOHU

A nap legfontosabb hírei – 2021. július 30.

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This