8.5 C
Budapest
April 20, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
étteremGazdaságkoronavírusMAGYARORSZÁGmkikszállodákturizmusvédettség

MKIK: Aki igazolni tudja a védettségét, az mehessen étterembe, szállodába

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) közleményében úgy értékel, hogy a kormányzat meghallgatta március 20-án tett javaslatukat, és a jelenleg érvényben lévő – sok esetben a kkv-k szempontjából versenytorzító – korlátozó intézkedések feloldásra kerülnek. Ennek feltétele, hogy a lakosság egynegyede, azaz 2,5 millió honfitársunk megkapja az első oltását. Egyetérttenek a kormány azon szándékával is, hogy a 65 év felettiek teljes átoltása szükséges ahhoz, hogy biztonságban tudhassuk a vírusra legérzékenyebbeket.

Az elmúlt hét vállalkozói jelzései alapján a következő lépésként azt javasolják, hogy amennyiben élértük a kívánt számokat, a már védettséggel rendelkező lakosság korlátozások nélkül, de ellenőrzötten élhesse életét és térjen vissza a reálgazdaságba. Így a gazdaság azon szereplői, akik eddig kénytelenek voltak működésüket felfüggeszteni – mint például a turizmus és a vendéglátás – is megkapnák az esélyt az újraindulásra azzal, hogy azok a polgárok, akik védettségüket igazolni tudják, igénybe vehetnék ezeket a szolgáltatásokat.

A védettség státuszának ellenőrzéséhez a kamara applikáció bevezetését javasolja, amellyel bárhol és bármikor zökkenőmentesen ellenőrizni lehet az érintett személy koronavírussal szembeni védettségét.

Az MKIK hangsúlyozta, a több mint egy éve tartó koronavírus-járvány alatt nagy figyelmet fordított a gazdasági nehézségek azonosítására, a vállalkozói észrevételek és javaslatok összegyűjtésére, és a jövőben is így tesz. A beazonosított területeket és lehetséges intézkedéseket folyamatosan megosztották és meg fogják osztani a szabályozásokért felelősökkel – tették hozzá.

The post MKIK: Aki igazolni tudja a védettségét, az mehessen étterembe, szállodába first appeared on 24.hu.

Related posts

Csak csütörtökön 96 ezren szavaztak az előválasztáson

MOCOHU

„A színház adott neki erőt az élethez” – Vidnyánszky Attila a Nemzeti társulata nevében búcsúzik Törőcsik Maritól

MOCOHU

Egy 24 éves férfi ellopott egy autót Romhányban, aztán bevezetett a Dunába, mert ott akarta elrejteni

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This