11.4 C
Budapest
April 16, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
angliaantigén tesztkoronavírusKözéletMAGYARORSZÁG

Péntektől két antigén gyorsteszt mindenkinek ingyenes lesz Angliában

Péntektől mindenkinek lehetővé teszik Angliában, hogy hetente két antigén gyorsteszthez ingyen hozzájuthassanak – írta meg a BBC. A tesztekkel 30 perc alatt lehet kimutatni a koronavírus jelenlétét. A készleteket az oltási pontokon és a gyógyszertárakban lehet átvenni, illetve postán is házhoz lehet rendelni.

Az egészségügyi minisztérium szerint a korlátozások lazítása után így megfékezhető a járvány újbóli kitörése. A program kritikusai szerint azonban fennáll a veszélye, hogy a kezdeményes nem lesz több „botrányos pénzkidobásnál”.

A kezdeményezés apropója az, hogy Angliában hamarosan enyhíthetnek: újra kinyithatnak a nem alapvető árukat kínáló boltok, a bárok és éttermek pedig április 12-től teraszaikon újra várhatják a vendégeket. A lap emlékeztet: az iskolás gyerekeknek és családjaiknak, valamint azoknak, akiknek el kell hagyniuk az otthonaikat a munkához, már most is ingyenesen elérhetőek az antigén gyorstesztek. Március 18. és 24. között 4,2 millió ilyen gyorstesztet használtak, amelyek összesen 4502 pozitív esetet mutattak ki.

The post Péntektől két antigén gyorsteszt mindenkinek ingyenes lesz Angliában first appeared on 24.hu.

Related posts

Életünk története: a 84 évesre maszkírozott Szinetár Dóra könnyezett „64 éves” fia látványától

MOCOHU

„A kitűzött céljaimat sikerült elérnem” – másodjára döntött világcsúcsot a magyar paraatléta

MOCOHU

„Jógázás közben magam előtt látom a családomat”

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This