14.2 C
Budapest
April 19, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
alindaenyedi ildikófresszfeKultúraMAGYARORSZÁGpartizánszfe

Enyedi Ildikó az új SZFE-ről: „A bankrablóval nem az a baj, ha büdös a szája”

Az SZFE-ügyének nincs vége – nyilatkozta Enyedi Ildikó, aki a Színház- és Filmművészeti Egyetem szellemiségének továbbéléséről, a Freeszfe jövőjéről és a Partizán SZFE-dokumentumfilmjéről is beszélt Veiszer Alinda műsorában. A jelképes támogatásért cserében megnézhető beszélgetésben a Telex kivonata szerint az Arany Medve-díjas rendező, az SZFE volt osztályvezető tanára úgy fogalmazott:

Nem mi mentünk el, hanem megmaradtunk, megmaradt az SZFE freeSZFE formában. Pénz nélkül, de az eddig se nagyon volt, épület nélkül, de az eddig is romos volt.

A jelenlegi Színház- és Filmművészeti Egyetemről egyebek mellett azt mondta, „a bankrablóval nem az a baj, hogy ha büdös a szája”. Politikai véleménynyilvánításának következményeitől nem fél, szerinte „attól függően, hogy milyen szerepben vagyunk az életben, amit igazságosnak tartunk, tisztességesnek tartunk, azért álljunk ki”. Jelenleg A feleségem története című filmje áll bemutatás előtt, amelynek a Filmintézet másfél milliárd forint támogatást ítélt meg, ám azt végül egymilliárdra vágták vissza. „Ott ültem a karácsonyfa alatt, és néztem, melyik oldalakat tépjem ki” – mondta arról a karácsonyról, amikor ezt a hírt megtudta.

Enyedi beszélt a Partizán Hülye fiatalság című, az SZFE ellenállását bemutató, hányatott sorsú filmjéről ír, amelyet Nagypénteken mutattak be végül. „Nincs könnyű dolga Gulyás Marcinak, egy aláaknázott, mérgezett politikai terepen mozog, és próbál nagyon tiszteletreméltó és nagyon értékes dolgokat csinálni, de már erre a harci állapotra van behuzalozva. És szerintem nem mérte fel, hogy mennyire helyes, tisztességes ez a csapat, és mennyire más módon gondolkodik” – mondta Enyedi, aki maga is „botcsinálta közvetítőként” kereste fel az ügyben a Partizán főszerkesztőjét, Gulyás Mártont.

The post Enyedi Ildikó az új SZFE-ről: „A bankrablóval nem az a baj, ha büdös a szája” first appeared on 24.hu.

Related posts

Leégett a covidos orosz olimpiai bajnok otthona, mert nem érezte meg a füstszagot

MOCOHU

Színészek és a politika

MOCOHU

Epés hányás pusztított Magyarországon

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This