5.9 C
Budapest
April 26, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
bulgáriakoronavíruslazításMAGYARORSZÁGNagyvilág

Bulgária a járvány legdurvább időszakában lazított a korlátozásokon

Bulgária csütörtökön lazított a járványügyi korlátozásokon annak ellenére, hogy a koronavírus-fertőzések száma rekordmértékben növekszik az országban – írja az MTI.

Március 22-én a koronavírus rohamos terjedése miatt ismét bezáratták az éttermeket, színházakat, mozikat, múzeumokat, edzőtermeket és a sportlétesítményeket. Az éttermek viszont csütörtöktől már ismét fogadhatnak vendégeket, igaz csak a teraszokon. A kulturális intézmények és a sportlétesítmények a nézőtér legfeljebb 30 százalékos telítettségével működhetnek. Ismét engedélyezték a képtárak, könyvtárak és cirkuszi előadások látogatását, természetesen a járványügyi óvintézkedések figyelembe vételével.

A korlátozásokat az április 4-én esedékes parlamenti választás előtt annak ellenére oldották fel, hogy szerdán újabb csúcsot ért el a fertőzöttek napi száma 5176 esettel.

Csütörtökön pedig 4207 újabb fertőzöttet jelentettek. A 6,9 millió lakosú balkáni országban az utóbbi két hétben 732-re emelkedett a százezer főre jutó új fertőzöttek száma. A legnagyobb járványgóc a fővárosban, Szófiában van.

Kosztadin Angelov egészségügyi miniszter csütörtökön hangsúlyozta, hogy az ország éppen a járvány harmadik hullámának tetőfokán jár. A nyitást azzal indokolta, hogy a kórházakban van szabad kapacitás a fertőzöttek kezelésére. A miniszter hozzátette, azzal számol, hogy az oltási kampányt is fel tudják gyorsítani. Mint mondta, eddig 473 ezer adag vakcinát használtak fel.

A miniszter még kedden közölte, hogy április 5-től megnyílnak a bölcsődék és óvodák, 12-től pedig újrakezdődnek az iskolai foglalkozások. A nagy bevásárlóközpontok egyelőre zárva maradnak. Április végéig tilos tömegrendezvények tartása zárt terekben – tette hozzá Angelov.

Bulgáriában a járvány kitörése óta 342 633 fertőzöttet azonosítottak, akik közül 13 197-en hunytak el a kórban. Az országban április végéig rendkívüli járványügyi helyzet van érvényben.

The post Bulgária a járvány legdurvább időszakában lazított a korlátozásokon first appeared on 24.hu.

Related posts

Aligha lesz nő az új 007-es, de egészen új James Bond-éra jön

MOCOHU

Októberben kiderül, milyen apa lesz egy sorozatgyilkosból

MOCOHU

Piers Morganről már megint azt hitték, hogy ő a galambos nő a Reszkessetek betörők 2-ből

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This