10.9 C
Budapest
April 27, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
MAGYARORSZÁGmateusz morawieczkimatteo salviniNagyvilágorbán viktor

Új európai reneszánszról beszélt Orbán Viktor Salvini és Morawieczki mellett

Hiába szeretne az ember más ügyekkel foglalkozni, minden nemzetközi megbeszélésen első helyen a covid és a vírus áll. Megosztottuk egymással a tapasztalatainkat, és sürgetjük az Európai Bizottságot, hogy gyorsítsa fel a vakcinák szállítását.

-kezdte Orbán Viktor miniszterelnök a Mateusz Morawieczki lengyel miniszterelnökkel és Matteo Salvini olasz politikussal, a Liga elnökével közös sajtótájékoztatót.

Azt se szoktuk eltitkolni, mi itt Budapesten, hogy Matteo Salvinit egyszerűen csak a hősünknek szoktuk hívni

– mutatta be utóbbit Orbán. A miniszterelnök szerint a két legerősebb európai parlamenti frakció képviselői vannak jelen mellette. Orbán szerint azért most került sorra ez a találkozó, mert a Fidesz úgy döntött, hogy elhagyja az Európai Néppártot.

Arra az egyszerű kérdésre, hogy mit akarunk, Salvini elnök úrnak volt az a válasza, hogy egy reneszánszt, egy európai reneszánszt akarunk.

– mondta Orbán, aki szerint nincs olyan, amiben a három párt ne értene egyet, de külön hangsúlyozta, hogy mindhárom pártnak nagyon erős atlantista kötődése van.

Orbán elmondta, hogy valószínűleg Rómában fogják bejelenteni majd a a nagy európai reneszánsz együttműködését. Most egy program kidolgozása kezdődik, amelyhez Orbán szerint megkérdezik az embereket, de ezt nem részletezte igazán.

Véget akarunk vetni annak a nevetséges politikai gyakorlatnak, annak a nevetséges politikai geometriának, amely szerint a jobboldalnak mindig csak széle van, a baloldalnak mindig csak közepe.

Az atlantista vonalat Mateusz Morawieczki is kiemelte, de ő külön elmondta, hogy az európai integráció is fontos, de úgy, hogy ne felejtkezzenek el a gyökerekről, mint például a család, az egyéni szabadságjogok.

Matteo Salvini is arról beszélt, hogy végigjárják majd Európa államait és városait és konzultálnak az emberekkel, hogy alternatívát nyújtsanak az urakolkdó európai véleményekkel szemben.

The post Új európai reneszánszról beszélt Orbán Viktor Salvini és Morawieczki mellett first appeared on 24.hu.

Related posts

Kirsten Dunst kedvenc színésze a vőlegénye, akivel imád együtt dolgozni

MOCOHU

Mészáros Lőrinc közelébe került a tiszti kaszinó, amely az első százmillióihoz segítette a Fideszt 1993-ban

MOCOHU

Letartóztattak egy ügyvédet a társaival, mert enyhébb büntetést ígértek egy párnak 200 millióért

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This