16.8 C
Budapest
April 27, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
bárdos juditBelföldbrdszleszerelésMAGYARORSZÁGpintér sándorrendőrség

A leszeréshez pártkatonának állnak a rendőrök

A Szabad Európa szerint egyre több rendőr próbál leszerelni úgy, hogy be akar lépni egy pártba, hiszen a törvény és az Alaptörvény kimondja: ők nem folytathatnak aktív politikai tevékenységet.

A rendőrség és a nemzetbiztonsági szolgálatok hivatásos állományú tagjai nem lehetnek tagjai pártnak, és nem folytathatnak politikai tevékenységet.

A különleges jogrend ideje alatt erre hivatkozva tudnának felmondani a munkahelyükön. A Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezetének (BRDSZ) elnöke a testület elhagyását a munkateherrel aránytalan fizetéssel magyarázza. Bárdos Judit szerint Pintér Sándor belügyminiszter hónapok óta nem tárgyal az érdekvédőkkel, noha a rendvédelemben dolgozók munkaideje november óta nőtt, pihenőidejük csökkent.

Ráadásul fillérekért dolgoznak a rendőrök. (…) Elnézést kérek, de bruttó 250 ezer forintot keres az utca rendőre, és azt nem lehet a végtelenségig csinálni, hogy csak dolgoztatjuk őket, de nem fizetünk nekik. Most az éjszakai pótlékuk bruttó 190 forint/óra.

A Szabad Európa kereste a legnagyobb parlamenti pártokat, de a pártpolitikába menekülő rendőrökre vonatkozó kérdéseire a Fidesz nem válaszolt, a DK érdemi információval nem szolgált, az MSZP sajtóosztálya pedig azt írta, politikai pártként nincs joguk tagjaik  előéletét regisztrálni, tárolni, kiadni. A Jobbik szintén azt írta, nem adhat ki információt tagjai személyes adatairól, munkahelyéről.

Magyarországon minden állampolgár szabadon dönthet arról, hogy csatlakozik-e egy párthoz vagy mozgalomhoz.

A párt egyik magas rangú, névtelenséget kérő képviselője azt is  elárulta, többi megyei szervezetükben kiugróan magas arányú lett hirtelen a rendvédelmi dolgozók párttagságának kérelmezése. Ők ezt komolyan veszik, a belépés 4-6 hétig tart, utána kérvényezhetik felettesüknél a felmondásukat.

A portál rendőrségi forrása szerint a kapitányságok vezetői húzni tudják az időt, hogy ott tartsák az illetőt, de általában eljárást sem indítanak, noha a rendőr szabályt szeg a párttagsággal. A Szabad Európa beszélt több csalódott rendőrrel, aki kihasználta a kiskaput. Ők már a felmondási idejüket töltik, eljárás nem indult ellenük. Bárdos Judit, a BRDSZ elnöke elszomorítónak nevezte,

hogy ide jutott a magyar rendőrség, hogy így akarnak megszabadulni tőle az emberek. (…) Megértem a rendőreinket: többletfeladatokat látnak el megalázóan kevés pénzért.

A Szabad Európa kereste a Belügyminisztériumot, ahonnan az ORFK-hoz irányították, de kérdéseire még nem válaszoltak.

The post A leszeréshez pártkatonának állnak a rendőrök first appeared on 24.hu.

Related posts

Mirigyes fiúk: „A szexi bugyi már nem oszt, nem szoroz” (x)

MOCOHU

Több kerületen keresztül üldöztek a rendőrök egy autót

MOCOHU

Egy apa és a lánya halt meg a szerencsi szén-monoxid-mérgezésben

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This