8.3 C
Budapest
March 28, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
diplomataészak-koreakoronavírusMAGYARORSZÁGNagyvilágtávozás

Csoportosan menekülnek a diplomaták Észak-Koreából

Csoportokban hagyják el Phenjant az ott dolgozó külföldi diplomaták a Covid-19 miatt bevezetett kemény szigorítások és a nélkülözés miatt – közölte a Facebookon csütörtökön megjelent közleményélben az észak-koreai fővárosban működő orosz nagykövetség.

A koreai fővárost elhagyókat meg lehet érteni, egyáltalán nem mindenki képes elviselni a példátlan szigorral bevezetett totális korlátozásokat, az alapvető árucikkek, egyebek között a gyógyszerek hiányát, valamint azt, hogy nincs lehetőség az egészségügyi problémák megoldására

– áll a diplomáciai misszió által megosztott bejegyzésben.

Az orosz nagykövetség abból az alkalomból jelentette meg közleményét, hogy egy kínai határvárosban lejárt egy újabb, ezúttal 38 fős nemzetközi diplomatacsoport kéthetes szállodai karanténja. A kényszerből összezárt külügyesek, akik Phenjanból március 18-án távoztak, most Pekingen vagy Sanghajon keresztül haza tudnak repülni.

A Facebook-bejegyzés szerint a phenjani diplomáciai képviseleteken kevesebb mint 290 ember, köztük kilenc nagykövet és négy ideiglenes ügyvivő maradt. A brit, a német, a francia, az olasz, a cseh, a lengyel, a svéd, a svájci, a brazil, a venezuelai, a nigériai és a pakisztáni nagykövetség már bezárt, és elutaztak a nemzetközi szervezetek képviselői is. A legtöbb még kitartó képviselet minimális létszámmal működik.

Február 26-án az orosz külügyminisztérium közölte, hogy a phenjani orosz nagykövetség több munkatársa vasúti platót tolva tért haza Észak-Koreából. A nyolc emberből álló csoport, köztük több gyerek a Covid-19-járvány nyomán leállított légi közlekedés miatt kénytelen volt előbb 32 órát vonatozni, majd további két órát buszozni. Az út utolsó szakaszát az orosz Haszan határátkelőig – ahogy ezt videón is megörökítették – gyalogosan, a vasúti síneken tették meg csomagjaikat egy hajtószerkezet nélküli drezinán több mint egy kilométeren át tolva.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint Észak-Korea március 18-ig egyetlen új koronavírusos esetet sem jelentett.

(MTI)

The post Csoportosan menekülnek a diplomaták Észak-Koreából first appeared on 24.hu.

Related posts

Rendeletben tiltotta meg a kormány a névtelen adományozást

MO.CO.HU

Egy éve ilyenkor: Lilu beszólt a gyerekükkel össze-vissza reklámozó influenszereknek

MO.CO.HU

Akkor kezdett el vonzódni a meztelenség iránt a lelkészből lett sztripper, mikor látta az iskolában a Titanicot

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This