4.8 C
Budapest
April 25, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
ferencvárosGazdasággránit bankjellinek dánielkertai zsoltlónyay utcaMAGYARORSZÁGtiborcz istván

Top milliárdos bizalmasa vette át Tiborcz István egyik üzletét

Február 15-én eladta a Tiborcz István tulajdonában álló BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt. azt a projektcéget, ami a ferencvárosi Lónyay utca 29. alatti ezer négyzetméteres műemléképületet birtokolja – derült ki az Opten céginformációs szolgáltató adataiból.

A Lónyay 29 Projekt Kft.-t és azzal együtt az eddig irodaházként működő ingatlant egy viszonylag frissen alapított társaság vásárolta meg. A főtevékenységként vagyonkezeléssel foglalkozó Drenthelm Holding Zrt.-t tavaly februárban hozták létre, tulajdonosa a 69 éves Mayer Erzsébet, aki a vezérigazgatója is volt a cégnek mindaddig, amíg az meg nem vásárolta a projektcéget. Az adásvétel után – február 15. óta – a fia, Kertai Zsolt vette át a zrt. vezetését, egyben ő lett a Lónyay 29 Projekt Kft. ügyvezetője is.

Kertai Zsolt neve nem ismeretlen, tavaly a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Appeninn Nyrt. egyik igazgatósági tagja lett, méghozzá a 11. leggazdagabb magyar, Jellinek Dániel bizalmasaként. Említésre méltó, hogy éppen a Jellinek többségi tulajdonában álló Indotek Group vásárolta meg Tiborcz István, illetve a BDPST Zrt. 24 százalékos részvénycsomagját az Appeninn Nyrt.-ben. Ez az a társaság, amelyből Orbán Viktor veje, valamint a miniszterelnök jó barátja, Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos szinte egyszerre szállt ki.

Kapcsolódó
El akarja kerülni a politikai befolyás látszatát, ezért Mészáros Lőrinc után Tiborcz István is kiszállna az Appeninnből

Az őt ért támadások állhatnak a döntés mögött.

A Lónyay 29 Projekt Kft. 2019 nyárán vásárolta meg a patinás műemléképületet, és mivel az önkormányzatnak elővásárlási joga volt – amivel nem élt – tudható, hogy a vételár 725 millió forint plusz áfa volt. Nem sokkal azután, hogy Tiborcz BDPST Zrt.-je megszerezte a társaságot, az 500 millió forint hitelt vett fel a Gránit Banktól, azonban az épületen nem végeztek látványos rekonstrukciót.

Kertai Zsolt a 24.hu megkeresésére nem árulta el, hogy mennyiért szerezte meg édesanyja az összességében milliárdos értéket birtokló Lónyay 29 Projekt Kft.-t, és azt sem, hogy a Tiborcz Istvánék által felvett félmilliárd forint a társaság számláján maradt-e. Mint mondta, egyelőre azt sem tudja, mihez kezdenek az épülettel, többféle beruházás lehetősége is szóba kerülhet, egyelőre a lehetőséges alternatívákat mérik föl.

The post Top milliárdos bizalmasa vette át Tiborcz István egyik üzletét first appeared on 24.hu.

Related posts

Tovább húzódik a döntés a Klubrádió frekvenciájáról

MOCOHU

Varga Judit kamatokkal együtt visszafizeti a 10 milliós támogatást, ha nem költöznek a határidő lejártáig

MOCOHU

Bárki kipróbálhatja az év legígéretesebb közösségi appját

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This