11.7 C
Budapest
April 20, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
cseh lászlóMAGYARORSZÁGolimpia 2021olimpiai válogatóplagányi zsoltSporttokió 2021úszás

Cseh Lászlónak fáj, hogy megváltoztatták a válogatási elvet

Cseh László edzője, Plagányi Zsolt szerint fájó, hogy Sós Csaba szövetségi kapitány a szombaton zárult országos bajnokság után úgy döntött, 200 méter vegyesen csak az úszó Európa-bajnokság után hirdet védett versenyzőt a tokiói olimpiára.

Kapcsolódó
Cseh László és Kozma Dominik is elveszítette a védettségét

Kijelölték a magyar úszócsapatot az Eb-re és a tokiói olimpiára.

„Gyakorlatilag ez azt jelenti, hogy megváltoztatták az eddig hirdetett válogatási elvet, ez kicsit fájó volt neki attól függetlenül, hogy tisztában volt vele, most nem úszott olyan jó időt” – mondta a tréner az M4 Sportnak.

Plagányi rámutatott, az elhalasztott olimpia és az édesapja elvesztése, valamint egy idei vakbélműtét után Cseh hasonló formában van, mint februárban volt, az utolsó pillanatban meghozott változtatáshoz pedig nehéz alkalmazkodni.

„Ettől függetlenül az Eb-re készülünk majd, arra már biztos, hogy jobb formában leszünk” – jelentette ki Plagányi, aki elárulta, mivel a 35 éves Cseh az idős versenyzők közé tartozik, a felkészülést úgy állította be, hogy csak és kizárólag az olimpiát vette célba.

Az Eb csak egy felkészülési állomás lehet, oda nem időzíthetjük a legjobb formát.

Arra a kérdésre, hogy egy váltóbeli szereplés kárpótlás lehetne-e a kétszeres világbajnok, az olimpiai játékokon eddig négy ezüst- és két bronzérmet nyert Cseh számára, Plagányi azt felelte:

„Laci négy olimpián vett részt, mind a négyen érmes volt, nem hiszem, hogy célja lenne, hogy kijusson az olimpiára és ott eltöltse az idejét három hétig, majd helyezetlenül visszajöjjön. Ha nem lát esélyt arra, hogy akár érmet szerezzen, nem hiszem, hogy nekimegy az olimpiának.”

Sós szombaton úgy fogalmazott, mivel a szám hazai rangsorában második Cseh, aki korábban elért idejével védett lenne, nincs megfelelő erőállapotban, így 200 méter vegyesen kitolja az ötkarikás csapathirdetést az öt hét múlva kezdődő budapesti Európa-bajnokság végéig. A szövetségi kapitány hasonlóképpen járt el 200 méter gyorson.

A Magyar Úszó Szövetség elnöksége szerdán elfogadta a szövetségi kapitány javaslatait az Európa-bajnoki és olimpiai csapatot illetően.

The post Cseh Lászlónak fáj, hogy megváltoztatták a válogatási elvet first appeared on 24.hu.

Related posts

25 gólt dobott egy félidő alatt a Fradi női kézicsapata

MOCOHU

A Nagy Ő: Sportolók és macsók után most egy milliárdosért megy egymásnak tizenhét nő

MOCOHU

On-farm, avagy így működünk együtt a magyar gazdákkal

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This