15.5 C
Budapest
March 28, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
cseh lászlókozma dominikMAGYARORSZÁGolimpia 2021Sporttoikió 2021úszásúszó ebúszó eb 2021

Cseh László és Kozma Dominik is elveszítette a védettségét

Elfogadta Sós Csaba kapitány javaslatait a Magyar Úszó Szövetség elnöksége: szerdán mind az olimpiai, mind az Európa-bajnoki csapatot jóváhagyta a testület, írta az MTI.

Kapcsolódó
Három nap szabadságot kapott Hosszú Katinka legyőzéséért

A világcsúcstartó Milák Kristóf titkát fejtené meg a 15 éves Veres Laura.

A tokiói utazó keretbe – a most védetté nyilvánítottak mellett – még a június 16. és 19. között esedékes Budapest Open zárónapjáig lehet bekerülni.

A férfi 200 méter gyors és 200 méter vegyes kivételével valamennyi számban védetté váltak az olimpiai A szintet teljesített, a hazai lista első és második helyén álló versenyzők. A tokiói csapatba azonban még be lehet kerülni azokon a távokon, ahol nincs két A szintes, illetve ahol csak B szintet elért versenyző van, valamint női 50 méter gyorson, amelyben egyedüli számként nincs magyar kvóta.

Akadnak olyan számok, amelyeknél kérdőjellel kettőnél több versenyzőt jelölt meg védettnek a szakvezető, ezekben a két induló személye attól függ, hogy egy-egy, több távon is kvalifikált versenyző végül milyen ötkarikás programot állít össze magának.

Sós hozzátette, amennyiben egy vagy több védettnek számító úszó lép vissza egy adott távon, úgy a mögöttük álló, védettséget nem szerzett, de érvényes szintet teljesített versenyző bekerülhet az utazók közé.

Érdekesség, hogy Cseh László és Kozma Dominik védettsége is elúszott egyelőre, ugyanis mindketten még a 2019-es világbajnokságon úsztak olimpiai szintidőt, azóta viszont nem tudták megközelíteni ezt a teljesítményt.

Az öt hét múlva kezdődő budapesti Európa-bajnokságon nagy csapatot szerepeltet a szövetségi kapitány, ugyanis 31 férfi és 25 női úszó kap lehetőséget a Duna Arénában, mivel az egyéni számokban országonként négy induló nevezhető az előfutamokba, akik közül kettő juthat az elődöntőbe és döntőbe.

„Hogy a kontinensviadalon ki, milyen távon áll rajthoz, az lassan véglegessé válik, de még várok néhány visszajelzést az edzőktől, így ezt a részt kicsit később szeretném megosztani a nyilvánossággal” – tette hozzá az Eb-névsorhoz Sós Csaba.

Az Európa-bajnoki csapat

Férfiak: Bernek Péter, Betlehem Dávid, Biczó Bence, Bohus Richárd, Cseh László, Gál Olivér, Gyurta Gergely, Holló Balázs, Holoda Péter, Horváth Dávid, Jászó Ádám, Kalmár Ákos, Kenderesi Tamás, Kós Hubert, Kovács Benedek Bendegúz, Kovacsics Márk, Kozma Dominik, Kutasi Máté, Márton Richárd, Milák Kristóf, Németh Nándor, Rasovszky Kristóf, Sós Dániel, Szabó Szebasztián, Szentes Bence, Szöllősi Martin, Takács Tamás, Telegdy Ádám, Török Dominik Márk, Verrasztó Dávid, Zombori Gábor
Nők: Békési Eszter, Bordás Beatrix, Burián Katalin, Fábián Bettina, Fábián Fanni, György Réka, Gyurinovics Fanni, Halmai Petra, Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsanna, Kalmár Alíz, Kapás Boglárka, Késely Ajna, Mihályvári-Farkas Viktória, Olasz Anna, Ollé Mónika Beatrix, Sebestyén Dalma, Senánszky Petra, Szabó-Feltóthy Eszter, Szilágyi Gerda, Sztankovics Anna, Varga Dominika, Vas Luca, Veres Laura, Verrasztó Evelyn

The post Cseh László és Kozma Dominik is elveszítette a védettségét first appeared on 24.hu.

Related posts

„Szellem” tűnt fel a lakáshirdetésben, majd megjelent a kommentelők között

MO.CO.HU

Az év, amikor annak örültünk, hogy csak Hamilton miatt vált történelmivé a Forma-1-es szezon

MO.CO.HU

Allen kontra Farrow: A szörnyeteg a szent család ellen

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This