13.8 C
Budapest
March 28, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
férfi kézilabda bajnokok ligájaférfi kézilabda blkézilabdaMAGYARORSZÁGmol pick szegedSportthw kiel

Szinte lehetetlen helyzetbe került a Szeged a férfi kézilabda BL-ben

A Mol-Pick Szeged házigazdaként 33-28-ra kikapott a címvédő német THW Kiel csapatától szerdán a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A hazaiak egyszer sem vezettek a találkozón.

Kapcsolódó
Kovacsics sírva hagyta el a pályát – veszélyben lehet az olimpia?

Elek Gábor keserédes győzelemként értékelte a Fehérvár elleni sikert.

Az MTI beszámolója szerint a németek rögtön a meccs elején elléptek (0-3), a Szeged öt és fél perc elteltével szerezte első gólját. Juan Carlos Pastor vezetőedző hamarosan időt kért, mert akadozott csapata támadójátéka. A különbség nem csökkent, és a házigazdák dolgát nehezítette, hogy Bánhidi Bencét a 19. percben már másodszor állították ki. Pastor a 25. percben kikérte a második idejét is, mert a támadásban és védekezésben is sokkal pontosabb Kiel már 17-10-re vezetett.

A szünetben 21-13 volt az állás a szinte alig hibázó címvédő javára, és bár a második félidő elején Mirko Alilovic bravúros védésekkel mutatkozott be a szegedi kapuban, ezt kihasználva két 3-0-s sorozatot is produkált a magyar csapat, amelynek így a 42. percben már “csak” öt gól volt a hátránya.

A második harminc percben a Kiel nem játszott olyan kiegyensúlyozottan és magas szinten, mint az első felvonásban, ennek ellenére magabiztosan őrizte a vezetést. A hazaiak a kapusuk lecserélésével létszámfölényes támadójátékra váltottak, de rossz lövéseik miatt ez sem vezetett eredményre. A Kiel végig vezetve, a vártnál is magabiztosabban nyert.

A mezőny legeredményesebb játékosa a Kiel norvég irányítója, Sander Sagosen volt nyolc góllal, a Szeged szerb jobbszélsője, Bogdan Radivojevic hatszor talált be.

A visszavágót jövő szerdán rendezik, a párharc továbbjutója a francia Paris Saint-Germain, vagy a szlovén RK Celje PL együttesével találkozik a negyeddöntőben.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés

Mol-Pick Szeged – THW Kiel (német) 28-33 (13-21)

The post Szinte lehetetlen helyzetbe került a Szeged a férfi kézilabda BL-ben first appeared on 24.hu.

Related posts

Ezért ne vegyél bringát hentestől!

MO.CO.HU

“Az érzelmi burok egyszer csak megsérült” – exkluzív interjú Xantus Barbarával

MO.CO.HU

Karanténba kell vonulnia a dél-afrikai régióból visszatérő magyaroknak

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This