37.5 C
Budapest
July 1, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföld covid-19 koronavírus koronavírus friss hírek MAGYARORSZÁG müller cecília operatív törzs szájmaszk

Müller Cecília: Mindenkinek kutyakötelessége egyénileg is megtenni mindent a járvány letörése érdekében

Cikkünk frissül

Egy Budapesten élő szlovák fiatal szóváltásba került egy buszsofőrrel, nem viselt maszkot, odament a vezetőfülkéhez és leköpte a sofőrt. A rendőrök elfogták – mondta el Kiss Róbert rendőr ezredes az operatív törzs sajtótájékoztatóján.

Tegnap 2 üzletet zárattak be.

Egy fodrászüzlet nyitva volt Pécsen, 4 személy volt ott, nem is viseltek maszkot. A rendőrök helyszíni bírságot szabtak ki és a fodrászatot 19 napra bezáratták.

Szintén Pécsen egy panzió egyik lakrészét kiadták, 9 fős házibuli volt, 6 hónapra bezáratták.

Mindenkinek óriási felelőssége van a járvány kezelésében. A kórházak terhelését, a súlyos eseteket, a fertőzést úgy tudjuk elkerülni, ha betartjuk a járványügyi szabályokat – mondta Müller Cecília országos tiszti főorvos. Nyomatékosan felhívja a figyelmet, hogy addig nem javulnak a számok, amíg mindenki meg nem tesz mindent a járvány visszaszorításáért.

Nagyon fáradtak a kórházi dolgozók, ezért mindenkinek kutyakötelessége egyénileg is megtenni mindent, hogy az egészségügyi rendszerre háruló teher csökkenjen.

Közel 1500-an lélegeztetőgépen vannak. Meghalt az elmúlt 24 órában 302 beteg, ez rekord.

Még nem tudja Müller megmondani, hogy tetőzött-e a harmadik hullám.

Tegnap 250 ezer adag Szputnyik érkezett.

Bizonyára megkapták azok az sms-t a tanárok, óvodai dolgozók, akiket elkezdenek oltani pár nap múlva. Az oltási sorrend nem változik. Amikor a vakcinaszállítmány lehetővé teszi, hogy egy-egy csoportot párhuzamosan beoltsanak, akkor ezt megteszik. És beállítottak katonai oltóbuszokat. Négy vagy öt busz járja naponta a legkisebb településeket is. Ne álljanak sorba a buszok előtt azok, akik nem regisztráltak – kérte az országos tiszti főorvos.

 

The post Müller Cecília: Mindenkinek kutyakötelessége egyénileg is megtenni mindent a járvány letörése érdekében first appeared on 24.hu.

Related posts

Videón mutatja meg a NASA, hogyan olvad az arktiszi jég

MO.CO.HU

Sebestyén Balázs a portugálok elleni vereségről: Ez ma nagyon nem volt benne

MO.CO.HU

Még a családi vagyont is mozgósították a legkisebb vállalkozások, hogy túléljenek

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status