15.9 C
Budapest
April 26, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
alkalmazásapplikációchatbotéletmentőhúsvétMAGYARORSZÁGországos mentőszolgálatTechvodafone alapítvány

Új funkcióval bővült az ÉletMentő applikáció

Március 31-től a mentők húsvéti tanácsai is elérhetőek a Vodafone Alapítvány és az Országos Mentőszolgálat közös ÉletMentő applikációjának chatbotjában – így az alkalmazást használók gyorsan tájékozódhatnak az ilyenkor gyakran előforduló háztartási, szabadidős és közlekedési balesetekről. Az ÉletMentő applikáció a digitalizáció segítségével gyorsabbá és hatékonyabbá teszi a segítségnyújtás folyamatát. Az alkalmazást tavaly januári indulása óta több mint 531 ezren töltötték le, és már közel 3000 esetben nyújtott segítséget.

Kapcsolódó
Végre itthon is tölthető az ÉletMentő alkalmazás

Az ÉletMentő pontos helymeghatározásának köszönhetően hatékonyabbá válhat a beteghez való kiérkezés.

Az alkalmazás tavaly nyáron kapott chatbot funkciót, ennek hála az alkalmazást érintő telepítési és felhasználási kérdések esetén hatékonyabban jutnak információhoz a felhasználók, és a chatbot kérdezz-felelek formában az elsősegélynyújtást is támogatja. Mától a mentők húsvéti tanácsai is elérhetőek a chatboton keresztül, így az alkalmazást használók tájékozódhatnak az ilyenkor gyakran előforduló háztartási, szabadidős és közlekedési balesetek kapcsán.

A mentőszolgálat tapasztalata szerint húsvétkor megnő a háztartási balesetek száma, az ünnepi ebéd főzése közben gyakran előfordulnak forrázások és égési sérülések, illetve a tavaszias idő közeledtével egyre többen töltik szabadidejüket a természetben, ami gyakran sérülésekhez vezethet. Nő a gázolásos balesetek száma is, aminek az oka általában vagy a gyalogos vagy a járművezető figyelmetlensége. Az app interaktív elsősegély útmutatója lépésről lépésre bemutatja az elsősegélynyújtással kapcsolatos teendőket a legjellemzőbb sérülések esetén, így segítséget nyújthat égési sérülések ellátása, vérzéscsillapítás vagy akár félrenyelés esetén is.

Az ÉletMentő applikáció ennél persze sokkal többre képes:

megkönnyíti mentőhívást, és számos hasznos egészségügyi információt és szolgáltatást tartalmaz. Eegyebek mellett lehetővé teszi, hogy a felhasználók a fontos adataikat (például ismert betegség, kezelés, gyógyszerérzékenység, stb.) előre megadják, így azok egy gombnyomásra a segélyhívással azonos időben megjelennek a mentésirányítóknál. A mentők nem csak a bajbajutott személy tartózkodási helyét, hanem telefonjának töltöttségi szintjét is látják, ami a készülék lemerülése esetére hasznos információt jelenthet. Ezek mellett számos hasznos funkció is elérhető az ÉletMentő alkalmazásban: többek között tartalmazza a felhasználóhoz legközelebb eső gyógyszertár, kórház, defibrillátor helyét, valamint része egy elsősegélynyújtó kisokos is.

Birkás Péter további cikkei
  • Vilmos herceg a legszexibb kopasz férfi egy kutatás szerint
  • Érdemes azonnal telepíteni az Apple legújabb biztonsági frissítéseit
  • A Facebook „befagyasztotta” a venezuelai elnök oldalát álhírek terjesztése miatt

The post Új funkcióval bővült az ÉletMentő applikáció first appeared on 24.hu.

Related posts

Még jobb ROWENTA robot (x)

MOCOHU

A nap legfontosabb hírei – 2021. 03. 06.

MOCOHU

Az iraki síiták legbefolyásosabb vezetőjével találkozott Ferenc pápa

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This