37.5 C
Budapest
June 25, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
bozótvágó kés kongó lefejezés MAGYARORSZÁG Nagyvilág

Bozótvágóval fejeztek le 13 embert Kongóban

Tizenhárom embert lefejeztek bozótvágó késsel a Kongói Demokratikus Köztársaság központi részén kitört etnikai összecsapások során – közölte kedden Ferdinand Mposhamba, Kasai tartomány egészségügyi minisztere.

Az összecsapások a Kasai és Közép-Kasai tartomány határán található Bakuakenge településén törtek ki hétfőn. A villongásokban legalább kilencen megsebesültek. Mposhamba szerint mintegy száz lakóépület semmisült meg és két malmot gyújtottak fel. A térségből húszezren menekültek el.

Dieudonne Pieme Tutokot kasai kormányzó arról számolt be, hogy értesülések szerint a kuba és a lubaphone etnikai csoportok közötti összecsapás kiváltó oka az ENSZ Élelmezési Világprogramjának (WFP) segélyeinek elosztása volt. Tutokot hivatalos vizsgálatot sürgetett az ügyben.

A nap folyamán egyébként iszlamista terroristák tizennyolc foglyukat engedték szabadon, akiket az ország keleti felében hurcoltak el. Az Iszlám Állam terrorszervezettel kapcsolatban álló, Szövetséges Demokratikus Erők (ADF) nevű lázadócsoport huszonöt civilt rabolt el szombat reggel Kainama településéről. Heten továbbra is az ADF foglyai.

Az ugandai eredetű ADF-et azzal vádolják, hogy 2014 óta ezrek, köztük ENSZ-békefenntartók haláláért felelős. A szervezet céljai nem ismertek pontosan, de Kongó forrongó északkeleti felében számos fegyveres csoport rivalizál egymással a földterületek, valamint az ásványkincsek – főleg a kobalt és az arany – kitermelésének ellenőrzéséért.

(MTI)

The post Bozótvágóval fejeztek le 13 embert Kongóban first appeared on 24.hu.

Related posts

Csendes óbudai utcában rejtőzik egy híres magyar építész otthona

MO.CO.HU

Totem: Ekanem Bálint és Oczella Eszter estek ki a műsorból

MO.CO.HU

Nem bírt a világbajnokkal a magyar pólóválogatott

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status