37.5 C
Budapest
June 25, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
baleset hindenburg katasztrófa léghajó MAGYARORSZÁG történelem Tudomány videó zeppelin

Példátlan minőségben látható a Hindenburg léghajó katasztrófája

Sosem látott minőségben látható a Hindenburg-katasztrófáról készített felvétel. A feljavított filmet a Nineteenth century videos. Back to life. nevű YouTube-csatornára töltötték fel március elején, a csatorna üzemeltetői rendszeresen dolgoznak fel régi mozgóképeket.

A Paul von Hindenburg birodalmi elnök után elnevezett LZ 129 Hindenburg egy német Zeppelin-léghajó volt, amely 1936. március 4-én repült először. A Hindenburg rendszeresen szállított utasokat az Atlanti-óceánon keresztül, és a nemzetiszocialista propagandában is fontos szerepe volt.

A léghajó 1937. május 6-án a New Jersey államban fekvő Lakehurstnél kísérelt meg leszállni, amikor máig tisztázatlan körülmények között lángra kapott.

A balesetben a fedélzeten tartózkodó 97 emberből 35 halt meg, egy ember a felszínen is életét vesztette.

A tragikus eseményről hang- és képfelvétel is készült, ezek, illetve a léghajó utolsó New York-i útját bemutató anyagok felhasználásával hozták létre az alábbi videót. A felvétel különlegessége a színek mellett az, hogy 4K-s és 50 fps-es.

A baleset híre az egész világsajtót bejárta, és komoly aggodalmat keltett. A Hindenburg katasztrófájának hatására gyakorlatilag véget ért a nagy utasszállító léghajók kora.

The post Példátlan minőségben látható a Hindenburg léghajó katasztrófája first appeared on 24.hu.

Related posts

Motoros gázolt halálra egy gyalogost Békés megyében

MO.CO.HU

Lebontják Charlottesville hírhedt konföderációs szobrait

MO.CO.HU

Merkely: A szigorítások hatása két hét múlva lesz látványos

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status