37.5 C
Budapest
June 25, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföld közbeszerzés MAGYARORSZÁG mcc mszp

Az MSZP közbeszerzési kötelezettséget javasol a százmilliárdokkal kistafírozott egyetemi alapítványoknak

Elfogadhatatlan, hogy a Fidesz a tehetséggondozás mögé bújva pénzeli saját oligarcháit

– írta hétfői közleményében az MSZP.

Az ellenzéki párt szerint a kormányzat a „koronavírus-járvány árnyékában tehetséges fiatalok, gyermekek felkarolása mögé próbálja rejteni 500 milliárd forintnyi közvagyon privatizálását”, hozzátéve, hogy a Mathias Corvinus Collegiumba „kimenekített” közvagyon körül már meg is jelentek a fideszes oligarchák.

A 24.hu hétfőn írta meg, hogy merre kezdett csorogni a közösből kapott pénz egy része: a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány február közepén kétmilliárd forintos keretszerződést kötött Balásy Gyula a kormányreklámokat is gyártó cégeivel. A New Land Media Kft.-vel és a Lounge Design Kft.-vel „komplex kommunikációs és rendezvényszervezési szolgáltatások” elvégzésére szerződött az alapítvány.

Az egyetemi kommunikációs gigaüzlet közbeszerzés útján jött létre, így váltak nyilvánossá a megkötött szerződés részletei is. Az alapítványi fenntartás alá került intézményeket azonban alapból mentesítették a nehézkesnek mondott közbeszerzések alól.

MSZP viszont kedden benyújtott egy törvényjavaslatot, amely azt indítványozza, hogy az összes vagyonkezelő alapítvány kerüljön vissza a közbeszerzési törvény hatálya alá, azaz legyen minden beruházás esetében kötelező a nyilvános tender kiírása.

Tóth Bertalan, a szocialisták frakcióvezetője a beadvány indoklásában azt írta, hogy az egyetemek magánosításával az Európai Uniótól érkező 1500 milliárd forint felhasználása esetében sem kellene alkalmazni a közbeszerzési szabályokat.

Ez közpénz, mégis kontroll, megkötés és átláthatóság nélkül akarják elkölteni…. Az MSZP számára ez elfogadhatatlan, különösen, hogy a koronavírus-világjárvány ideje alatt magánosítják az ország vagyonát, miközben a családokat a gazdasági válság sújtja

– írta Tóth Bertalan.

The post Az MSZP közbeszerzési kötelezettséget javasol a százmilliárdokkal kistafírozott egyetemi alapítványoknak first appeared on 24.hu.

Related posts

Csalóka napfény, a tavasz hétvégén is elmarad

MO.CO.HU

14 kilométeres a dugó az M3-ason

MO.CO.HU

Veszélyesen sok a drog a híres brit fesztivál melletti folyóban, a sok szabadban vizelés miatt

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status