11.7 C
Budapest
April 20, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
alekszej navalnijbüntetőtelephalálkórházMAGYARORSZÁGNagyvilágnavalnijomszkoroszországputyinrusztam agisev

Újabb, Navalnijt kezelő orvos halt meg

Közleményben jelezte az Alekszej Navalnijt a mérgezése után ellátó omszki kórház, hogy elhunyt Rusztam Agisev a traumatológiai és ortopédiai osztály vezetője. A szöveg szerint Agisev tavaly decemberben kapott sztrókot, és azóta nem épült fel, az okozta a halálát is.

Nem mindenki hiszi azonban el, hogy minden úgy történt, ahogy leírták a 63 éves orvos halálával kapcsolatban. Például a Mihail Hodorkovszkij Putyin-ellenessé vált oligarcha is azt idézte fel, hogy nemrég Szergej Maximisin, az omszki sürgősségi kórház főorvos-helyettese is meghalt viszonylag fiatalon.

A Szabad Európa orosz verziója pedig azt is hozzátette a történethez, hogy szintén mostanában egy harmadik vezető orvos a kórházból pedig egy magánklinikára szerződött, azzal indokolva a váltást, hogy megunta az adminisztrációs munkát.

Navalnijt tavaly nyáron szállították az omszki kórházba, miután a szibériai Tomszkból Moszkvába tartó repülőúton megmérgezték. A gép Omszkban szakította meg útját, mert az orosz ellenzéki politikus olyan rossz állapotba került, hogy azonnali kórházi ellátást igényelt. Navalnijt az omszki kórházban lélegeztetőgépre tették és mesterséges kómába helyezték, majd néhány nappal később egy berlini klinikára szállították, ahol öt hónapot töltött.

Az omszki kórház Putyin pártjában tag főorvosa (kiemelt képünkön), Alekszandr Murakovszkij úgy nyilatkozott Navalnij állapotáról, hogy azt anyagcsere zavar okozhatta.

Az orosz ellenzéki politikus januárban tért vissza Moszkvába, ahol a reptéren letartóztatták, nem sokkal később bíróság elé állították és három és fél év börtönre ítélték. Az ítélet óta több tüntetést is tartottak Navalnij mellett Oroszoroszág-szerte.

Navalnijt jelenleg egy büntetőtelepen tartják fogva, ahol aludni sem nagyon hagyják.

The post Újabb, Navalnijt kezelő orvos halt meg first appeared on 24.hu.

Related posts

A nap legfontosabb hírei – 2021.06.30.

MOCOHU

Kevésen múlt, hogy a Doktor Szöszi Reese Witherspoon és a „hajol és feszít” nélkül jöjjön létre

MOCOHU

Trump még egyszer meg szeretné semmisíteni a georgiai választási eredményeket

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This