37.5 C
Budapest
July 1, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
alekszej navalnij büntetőtelep halál kórház MAGYARORSZÁG Nagyvilág navalnij omszk oroszország putyin rusztam agisev

Újabb, Navalnijt kezelő orvos halt meg

Közleményben jelezte az Alekszej Navalnijt a mérgezése után ellátó omszki kórház, hogy elhunyt Rusztam Agisev a traumatológiai és ortopédiai osztály vezetője. A szöveg szerint Agisev tavaly decemberben kapott sztrókot, és azóta nem épült fel, az okozta a halálát is.

Nem mindenki hiszi azonban el, hogy minden úgy történt, ahogy leírták a 63 éves orvos halálával kapcsolatban. Például a Mihail Hodorkovszkij Putyin-ellenessé vált oligarcha is azt idézte fel, hogy nemrég Szergej Maximisin, az omszki sürgősségi kórház főorvos-helyettese is meghalt viszonylag fiatalon.

A Szabad Európa orosz verziója pedig azt is hozzátette a történethez, hogy szintén mostanában egy harmadik vezető orvos a kórházból pedig egy magánklinikára szerződött, azzal indokolva a váltást, hogy megunta az adminisztrációs munkát.

Navalnijt tavaly nyáron szállították az omszki kórházba, miután a szibériai Tomszkból Moszkvába tartó repülőúton megmérgezték. A gép Omszkban szakította meg útját, mert az orosz ellenzéki politikus olyan rossz állapotba került, hogy azonnali kórházi ellátást igényelt. Navalnijt az omszki kórházban lélegeztetőgépre tették és mesterséges kómába helyezték, majd néhány nappal később egy berlini klinikára szállították, ahol öt hónapot töltött.

Az omszki kórház Putyin pártjában tag főorvosa (kiemelt képünkön), Alekszandr Murakovszkij úgy nyilatkozott Navalnij állapotáról, hogy azt anyagcsere zavar okozhatta.

Az orosz ellenzéki politikus januárban tért vissza Moszkvába, ahol a reptéren letartóztatták, nem sokkal később bíróság elé állították és három és fél év börtönre ítélték. Az ítélet óta több tüntetést is tartottak Navalnij mellett Oroszoroszág-szerte.

Navalnijt jelenleg egy büntetőtelepen tartják fogva, ahol aludni sem nagyon hagyják.

The post Újabb, Navalnijt kezelő orvos halt meg first appeared on 24.hu.

Related posts

Szombat estére felerősödik a csapadékintenzitás

MO.CO.HU

Felakasztotta magát a világbajnok, aki nemrég még a nagy a visszatérésre készült

MO.CO.HU

Fura tárggyal csalta meg a szervizben fekvő feleségét a kazah testépítő

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status