5.9 C
Budapest
April 26, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
MAGYARORSZÁGpekler zalánpéni istvánsidi péterSportsportlövészetsportlövősportlövő világkupasportlövő vk

Sidi Péter a sportlövőbotrányról: Péni sikeresen átültette az otthoni őrületét a nemzetközi porondra

Nem keltette jó hírét a magyar sportlövészetnek az a balhé, amely az indiai világkupaversenyen robbant ki. Péni István és Pekler Zalán bejelentették, hogy nem hajlandóak kiállni Sidi Péter oldalán, mivel szabálytalannak tartották utóbbi puskáját.

Kapcsolódó
Nem álltak ki a döntőre a magyarok, mert a csapattagok összevesztek

Most az egész világ megtudta, milyen ellentét feszül a magyar sportlövők között.

A világ- és Európa-bajnok Sidi fegyverének végén ugyanis ott volt egy, a puska megtámasztására szolgáló bipod, ugyanakkor a dolog érdekessége, hogy Sidi azt nem rendeletésszerűen használja, hanem ellensúlyként, a megtámasztáshoz használt lábak rögzítve vannak, nem lehet őket lehajtani. Előbbit tiltja a szabályzat, utóbbit viszont nem, így Sidi Péter puskája elviekben szabályos lenne.

Úgy tudjuk, Péni kért egy állásfoglalást az ügyben a nemzetközi szövetség főbírójától, aki azt írta neki, hogy lövészet előtt és után engedélyezett a bipod használata, lövészet közben azonban nem lehet a fegyveren.

De közben megemlítette azt is, hogy Sidi csak ellensúlyként használja az eszközt.

Kapcsolódó
Péni István a sportlövőbotrányról: Egy csapatban előfordulhatnak súrlódások, nálunk sajnos ez évek óta jelen van

A szövetség szerint az indiai világkupán történt példátlan eset komoly presztízsveszteséget okozott a sportág számára.

Péniék már a selejtező után jelezték csapattársuknak, hogy ne használja a bipodot a döntőben, majd amikor meglátták, hogy ottmaradt a puskán, úgy döntöttek, nem állnak ki.

Döbbenetes, hogy két csapattag visszapakol az öltözőbe a döntős pályáról az aranymeccs előtt tíz perccel és semmibe veszi mindazt, amit elvárt tőlünk a nemzet, a Nemzetközi Sportlövő Szövetség (ISSF) és az indiai szervezőbizottság, akik erőn felül teljesítenek a világjárvány idején is. (…) Willi Grill, az ISSF technikai igazgatója pénteken levelet küldött nekem és Péninek is, amiben kerek perec levezeti, hogy az én fegyverem szabályos, nincs mit taglalni rajta

– magyarázta Sidi a Nemzeti Sportnak.

Sidi hozzátette, úgy érzi, Péninek vesszőparipája lett, hogy a fegyverével foglalkozzon.

„Ő versenyző és nem bíró, szereptévedésben él. (…) 2019-ben ugyanebben a felállásban Eb-bronzérmet szereztünk ugyancsak ezzel a fegyverrel versenyezve. Sajnos Péni sikeresen átültette az otthoni őrületét a nemzetközi porondra és magával rántotta Peklert, aki éppúgy áldozata lett ennek a sportszerűtlenségnek, mint én”.

The post Sidi Péter a sportlövőbotrányról: Péni sikeresen átültette az otthoni őrületét a nemzetközi porondra first appeared on 24.hu.

Related posts

Sokkal többet kap egy tanár, ha a gimnáziumból átmegy tanítani technikumba

MOCOHU

Tiktokon terjedő trend miatt kapott szívrohamot egy lány

MOCOHU

Eperjes Károly elkapta a koronavírust

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This