10.5 C
Budapest
April 18, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
MAGYARORSZÁGpekler zalánpéni istvánsidi péterSportsportlövészetsportlövősportlövő világkupasportlövő vk

Péni István a sportlövőbotrányról: Egy csapatban előfordulhatnak súrlódások, nálunk sajnos ez évek óta jelen van

Bizottságot hoz létre a Magyar Sportlövők Szövetsége, hogy kivizsgálja a világkupaversenyen történt példátlan esetet.

A Delhiben rendezett vk-n a magyar együttes visszalépett a férfiak háromfős csapatversenyének döntőjétől, mivel Péni István és Peklár Zalán nem volt hajlandó Sidi Péterrel kiállni, arra hivatkozva, hogy utóbbi fegyvere szabálytalan.

Sidi egy bipodot használt, ami a puska megtámasztására szolgál, de ő nehezékként alkalmazta. A nemzetközi szövetség technikai ellenőrei szerint ez nem szabálytalan.

Kapcsolódó
Nem álltak ki a döntőre a magyarok, mert a csapattagok összevesztek

Most az egész világ megtudta, milyen ellentét feszül a magyar sportlövők között.

„Példátlan eset történt a Delhiben rendezett világkupaversenyen, amelynek sajnálatos főszereplője a három testhelyzetű csapatverseny döntőjétől visszalépett magyar csapat volt. Az eset jelentős nemzetközi visszhangot és presztízsveszteséget okozott a magyar sportlövészet számára.

A Magyar Sportlövők Szövetsége a kialakult helyzetet teljes körűen ki kívánja vizsgálni annak érdekében, hogy az olimpiai játékokra való felkészülés zavartalanul folyjon tovább és versenyzőink minél eredményesebben szerepeljenek Tokióban. Az ügy kivizsgálására a szövetség elnöksége bizottságot hoz létre, amely minden érintett meghallgatása után a szükséges döntéseket meg fogja hozni

– reagált a történtekre a szövetség közleményében.

Péni István – aki három olimpiai számban is ezüstérmet nyert a vk-n – Facebook-oldalán azt írta, hogy a csapatversenyben nem állt szándékában elindulni, a túlzott terhelésnek nem látta értelmét, „és ezt az álláspontot igazolja az a tény is, hogy végül mindössze két nemzet nevezett Magyarországon kívül”.

„Csapattársaim többszöri kérésére végül vállaltam az indulást bizonyos feltételek teljesülése mellett. Egy csapatban előfordulhatnak súrlódások, nálunk sajnos ez évek óta jelen van. Mivel a harmadik csapattársunk viselkedése elfogadhatatlan volt számunkra, és nem volt hajlandó a megállapodásunk szerint eljárni, Pekler Zalánnal végül visszaléptünk a döntőtől.

Sajnálom, hogy a fókusz erre a kellemetlen szituációra irányul jelenleg, miközben több csapattársam is nagyszerű eredményeket ért el, ezúton is gratulálok nekik! Bocsánatot kérek a döntőbeli ellenfelünktől, Indiától, illetve a szervezőktől az okozott kellemetlenség miatt

– fogalmazott Péni.

Úgy tudjuk, Péni jelezte a szövetség felé, hogy Sidi előbb megállapodott Peklerrel arról, hogy nem használja a bipodot, majd a verseny helyszínén mégis a puska megtámasztására szolgáló eszközzel jelent meg, és Péni ekkor úgy érezte, társuk megszegte a korábbi egyezséget.

Az ügyben megszólalt Pekler is, aki azt írta a Facebook-oldalán: „Szeretném, ha tudnátok, hogy eredetileg valóban úgy volt, hogy nem indulunk el ebben a számban, de a többszöri kérésünkre végül Péni Istók is vállalta a kedvünkért az indulást bizonyos feltételek teljesítése esetén. Sajnos a csapat harmadik tagja a selejtezőben igen, a döntőben azonban nem tartotta a szavát a feltételeket illetően, ezért közösen meghoztuk azt a döntést, hogy a döntőtől visszalépünk”.

Pekler hozzátette, a jövőben is mindent megtesz majd annak érdekében, hogy sportsikerrel öregbítse az ország hírnevét, és a jelen esetben ehhez azt a döntést kellett meghoznia, hogy kiállt Péni mellett, vállalva az esetleges kellemetlenségeket.

The post Péni István a sportlövőbotrányról: Egy csapatban előfordulhatnak súrlódások, nálunk sajnos ez évek óta jelen van first appeared on 24.hu.

Related posts

ValóVilág: Renátó Moht hívta ki párbajra

MOCOHU

Mesterséges intelligenciával fejezték be Beethoven szimfóniáját

MOCOHU

Milliárdos minisztériumi megbízás a bormarketing-kormánybiztos cégének

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This