5.8 C
Budapest
April 20, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
átoltottságBelföldemmikoronavíruskoronavírus hírekMAGYARORSZÁG

Azokban az intézményekben, ahol 90 százalék feletti az átoltottság, gyakorlatilag megszűnt a járvány, mondja az Emmi államtitkára

Azokban a magyarországi szociális intézményekben, ahol az átoltottság 90 százalék feletti, gyakorlatilag megszűnt a koronavírus-járvány – jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára pénteki sajtótájékoztatóján, a Fejér megyei Sárosdon.

Fülöp Attila az MTI kérdésére elmondta, hogy országosan a szociális intézményekben csaknem 70 százalékos az átoltottság, 87 ezer lakó és ott dolgozó kapta már meg legalább az első oltást.

Az államtitkár hangsúlyozta, a szociális ellátórendszerben tapasztaltak is azt mutatják, hogy a vakcinák hármas védelmet jelentenek: egyrészt a saját élet védelmét, másrészt a közösség – család és munkahely – védelmét, harmadrészt pedig az egészségügyben emberfeletti munkát végző orvosok és nővérek védelmét.

(MTI)

The post Azokban az intézményekben, ahol 90 százalék feletti az átoltottság, gyakorlatilag megszűnt a járvány, mondja az Emmi államtitkára first appeared on 24.hu.

Related posts

Ekkor hagyják el a szülői otthont a magyar fiatalok

MOCOHU

Őrizetbe vették Minszkben a korábbi pozsonyi fehérorosz nagykövetet

MOCOHU

A pizza mellé házhoz rendelhetjük Grecsót vagy Nádasdyt is

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This