12.7 C
Budapest
April 23, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
BelföldbűnszervezetbűnügygyógyszergyerhamisításMAGYARORSZÁG

Felszámoltak egy illegális gyógyszergyárat

Felszámoltak egy illegális gyógyszergyárat Magyarországon. A magyar-norvég közös nyomozó csoport, az Eurojust és az Europol hatékony közreműködésével számolta fel a határokon átnyúló bűnszervezetet. Az összehangolt akció során több mint 9 millió hamis, nyugtató hatású tablettát foglaltak le.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerin a  bűnszervezet két magyar irányítója három magyar és egy szír bűntársával együtt vett részt abban a bűnszervezetben, amely hamis, nyugtató hatású gyógyszerek előállítására és értékesítésére alakult. A hamis gyógyszereket Magyarországon gyártották, csomagolták, raktározták, majd Norvégiába csempészték, és ott értékesítették.

A határokon átnyúló, szervezett bűncselekmény felderítése érdekében indokoltnak mutatkozott, hogy több állam igazságügyi hatósága vegyen részt a nyomozásban. Ezért a magyar ügyészek és nyomozók, és a norvég igazságügyi hatóság tagjai az Eurojust közreműködésével, koordinálásával közös nyomozó csoportot alakítottak, amelynek működése lehetővé tette a felek között az információk és a bizonyítékok közvetlen gyűjtését és cseréjét, ezáltal a gyors és eredményes felderítést és a bűnszervezet vezetőinek és bűntásaiknak elfogását.

ugyeszseg.hu

A kutatások során több mint 9 millió hamis tablettát, két darab tablettázógépet, több mint százezer gyógyszeres üveget, valamint több tízezer, üvegek jelölésére használatos matricát foglaltak le.

Ezeken túlmenően a hatóság tagjai több, a gyanúsítottakhoz köthető, nagy értékű ingó vagyontárgyat is biztosítottak. A nyomozó hatóság hat személyt állított elő és hallgatott ki gyanúsítottként bűnszervezetben, pszichotróp anyag tartalmú gyógyszerre elkövetett gyógyszerhamisítás  megalapozott gyanúja miatt.

Az ügyben eljáró Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség öt gyanúsított letartóztatására tett indítványt szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítése és  bűnismétlés veszélye miatt.

The post Felszámoltak egy illegális gyógyszergyárat first appeared on 24.hu.

Related posts

Hodorkovszkij Navalnij letartóztatásról: Putyin azt akarja bizonyítani, hogy ő a nagyfőnök

MOCOHU

A bhutáni király beállt focizni, és minden kapura lövése tapsot aratott az összes játékos és a hivatalos nézők körében

MOCOHU

Betiltaná a „röhögős emotikont” a Facebookon egy népszerű muzulmán hitszónok

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This