2.9 C
Budapest
March 19, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
koronavírusMAGYARORSZÁGNagyvilágszputnyikszputnyik vvakcina

Az olasz kórházak megkezdik az orosz vakcina kísérleti alkalmazását

Róma és Milánó fertőző betegségekre szakosodott kórháza is elindítja a Szputnyik V orosz vakcina kísérleti alkalmazását – jelentette az Ansa olasz hírügynökség.

A hatmilliós Lazio tartomány egészségügyi hatóságai megerősítették, hogy húsvét utána Spallanzani-kórházban a Szputnyik V-t fogják használni  kísérleti jelleggel. A legnagyobb olasz járványkórház már korábban hírül adta, hogy együttműködést kezdett az orosz vakcinát fejlesztő moszkvai Gamaleja kutatóintézettel. Most a kórházat működtető regionális egészségügyi rendszer is támogatásáról biztosította a projektet.

Ezzel egy időben a milánói Sacco-kórház is száz dózist kap az orosz vakcinából hasonló kísérleti felhasználásra. A kórház infektológus professzora Massimo Galli, úgy nyilatkozott, hogy első kezdeti lépésről van szó.

A római és milánói kórházban a Szputnyik V hatékonyságát tanulmányozzák a különböző brazíliai, dél-afrikai és nagy britanniai vírus mutációval szemben. Kísérletezik a vegyes vakcinázást is, melyben az első dózist az AstraZeneca, a másodikat a Szputnyik V védőoltásból adják be.

A dél-olaszországi Campania tartomány előszerződést írt alá az orosz vakcina megvásárlására – jelentette be Paolo Russo a régió kormányzójának sajtófelelőse. Hangoztatta, hogy a megállapodás szerint a szállítmány azonnal elindul a tartományba, ahogy az Európai Gyógyszerhatóság (EMA) engedélyezi a Szputnyik V használatát.

The post Az olasz kórházak megkezdik az orosz vakcina kísérleti alkalmazását first appeared on 24.hu.

Related posts

Magyarokért szól a déli harang

MO.CO.HU

Zsaroltak és megöléssel fenyegettek egy balatoni panzióst

MO.CO.HU

Volt már olyan, hogy betiltották a karácsonyt

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This