7.2 C
Budapest
April 16, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
árverésfestményKultúraMAGYARORSZÁGsotheby'svincenct van gogh

Kétszer árverezték el Van Gogh egy festményét

14 millió euróért (5 milliárd forint) vásárolták meg a Sotheby’s csütörtöki online aukcióján Vincent van Gogh párizsi utcaképet ábrázoló festményét, ám azt újra árverésre kellett bocsátani, és másodszorra egy alacsonyabb összegért talált új tulajdonosra. Az aukciósház tájékoztatása szerint működési hiba lépett fel online árverési rendszerében az első eladás idején.

A festmény, amely eddig több mint egy évszázadon át egy francia család magángyűjteményében volt, végül 11,25 millió leütési árat ért el, a jutalékkal és adóval együtt 13,1 millió euróért kelt el. A műalkotás értékét eredetileg 5-8 millió euróra becsülték az aukciósház szakértői. Az aukciót Párizsban rendezték, csak online és telefonon lehetett licitálni Párizsból, New Yorkból és Hongkongból.

A festmény egy férfit és egy nőt ábrázol, akik kart karba öltve sétálnak el egy rozoga kerítés előtt, a háttérben egy szélmalom látható. A festmény része Van Gogh a párizsi negyedről, a Montmartre-ról készült sorozatának. Az alkotást 1887-ben készítette, amikor testvérénél, Theónál lakott a francia fővárosban.

A Sotheby’s szerint a festmény látható volt korábban már katalógusokban, a nyilvánosság előtt azonban még sohasem mutatták be. Van Gogh montmartre-i periódusából nagyon kevés alkotás van magántulajdonban.

(MTI)

The post Kétszer árverezték el Van Gogh egy festményét first appeared on 24.hu.

Related posts

Pékó Gábor lett Segesd polgármestere

MOCOHU

Érdemes elkerülniük az autósoknak a Puskás Aréna környékét vasárnap este

MOCOHU

Az első két Covid-oltás lesz kötelező az egészségügyi dolgozóknak

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This