4.3 C
Budapest
April 26, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
balatonvilágosBelföldMAGYARORSZÁGtársasház

Hirtelen levette a kormány a napirendről a balatonvilágosi társasházszörny-fejlesztést

Törölte a kormány a Balatonvilágos közigazgatási területén szállodafejlesztésre, valamint ahhoz kapcsolódó ingatlanfejlesztésre szánt helyrajzi számok közül törli az 1392-est, vagyis a volt úttörőtábort.

A hvg.hu írta meg, hogy hétfőn este a Magyar Közlönyben megváltoztatott formában jelent meg a kormányrendelet.

A hotelszörnyként elhíresült, 92 lakásos, hétszintes, összesen 2308 négyzetméteres bruttó alapterületű épületre éppen a kormány intézkedése alapján adott ki március 4-i keltezéssel építési engedélyt a Somogy megyei kormányhivatal egy olyan cégnek, amelynek közvetett tulajdonosai között Sárhegyi Zoltán ügyvéd, a Nemzeti Választási Bizottság fideszes delegált tagja is megtalálható.

A kormány 2020 augusztusában külön erre a balatonvilágosi telekre szabott meg olyan részletszabályokat, mint hogy az épületmagasság megengedett legnagyobb mértéke 16,5 méter, és bármely épület által elfoglalt beépített alapterület meghaladhatja az övezetben kialakítható legkisebb telekméret és a megengedett legnagyobb beépítési százalék szorzatának kétszeresét. Azt is rendeletbe foglalták, hogy parti sétány és közhasználatú strand nem alakítható ki, illetve nem állhat fenn, és ha mindez ellentétes az országos településrendezési és építési követelményekkel vagy a helyi szabályokkal, akkor ez utóbbiakat nem kell alkalmazni.

Kapcsolódó
Kormányhátszéllel születő társasház rontja tovább a Balaton képét

A helyi szabályozások felett átlépő óriás építése már az idén megkezdődhet.

Most ezeket a rendelkezéseket is törölte a kormány, úgy, hogy ez a folyamatban lévő ügyekre is vonatkozik – vagyis ennek alapján az építési engedélyt bizonyosan visszavonják.

Balatonvilágos önkormányzata egyébként már az Alkotmánybírósághoz fordult, valamint keresetet nyújtott be a Pécsi Törvényszékhez a tervezett  vízparti társasház építési engedélyének visszavonásáért. A település azonnali jogvédelmet is kért.

The post Hirtelen levette a kormány a napirendről a balatonvilágosi társasházszörny-fejlesztést first appeared on 24.hu.

Related posts

Ügyvédei és családja szerint ismeretlen helyre helyezhették át az Oroszországban bebörtönzött Vlagyimir Kara-Murzát

MOCOHU

Tizenegy embert mentettek ki a Balatonból szombaton

MOCOHU

A hétvégén már Alexander Albon száguldozik a versenypályán

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This