8.3 C
Budapest
April 24, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
KultúraMAGYARORSZÁGszfeszínház és filmművészeti egyetem

Beesett a jelentkezők száma az SZFE legnépszerűbb képzéseire

Múlt pénteken megjelentek a felvi.hu-n a friss adatok a Színház- és Filmművészeti Egyetem 2021 szeptemberében induló képzéseire jelentkezőkről, így már van mit összehasonlítani a korábbi évek statisztikáival, írja a Telex.

A lap elemzése szerint sokkal több képzést indítanak idén szeptemberben, de ez nem az új vezetésnek köszönhető, mert az SZFE-n ez minden második évben indul az úgynevezett filmes 6×6-os képzés, mely a mozgókép gyűjtőszó alá sorolja a dramaturgiát, a film- és televíziórendezést, a gyártásszervezést, a filmhangot, a vágást és a kameramaneket.

A Telex összevetette a mostani számokat a két évvel ezelőtti számokkal. Ebből az látszik, hogy a filmes 6×6-os képzés esetében mind a hat esetben látványos a visszaesés 2019-hez képest. A film- és televíziórendezés esetében 419 helyett 193 jelentkező volt, a mozgóképes filmvágás képzésre 207 helyett 110-en jelentkeztek és a másik négy képzés is jóval kevesebb embert hozott lázba, mint két éve.

A televíziós műsorkészítő képzést két éve összesen 196 ember jelölte meg, idén csak 101-en. A cikkben hozzáteszik ez jóval népszerűbb azokban az években, amikor a 6×6-os filmes képzés nem indul, tavaly 246-an jelentkeztek rá, 2018-ban pedig 325-en.

A színházas vonalon pedig az osztatlan színművészképzés a legnagyobb sláger, erre 2019-ben összesen 942-en jelentkeztek, és tavaly is 850 ember próbált meg bekerülni. A felvis statisztikák alapján az utóbbi tíz évben ugyan voltak visszafogottabb évek, de arra nem volt példa, hogy 650-nél kevesebben jelölték volna meg ezt a képzést az SZFE-n. Idén viszont a két finanszírozási formát összevetve 641 jelentkezőről lehet tudni.

A lap cikkében megjegyezte: a statisztikából természetesen nem látszik, ha egy ember több képzésre is leadta-e a jelentkezését, és azt is figyelembe kell venni, hogy az önköltséges, illetve az államilag támogatott diákok egy osztályba kerülnek majd – így csak a jelentkezések számát lehet összehasonlítani, a jelentkezőkét nem.

The post Beesett a jelentkezők száma az SZFE legnépszerűbb képzéseire first appeared on 24.hu.

Related posts

Milyen napelemes rendszert válasszak?

MOCOHU

Glenn Close-t Oscarra és Arany Málnára is jelölték ugyanazért a szerepért

MOCOHU

Hende Csaba egy hétre Panamába utazott egy másfél perces beszédért

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This