15.9 C
Budapest
April 26, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldkülföldi boltláncokMAGYARORSZÁGnagy istván

Agrárminiszter: Nem lehet hagyni, hogy ekkora nyereséget kivigyenek a külföldi boltláncok

Nagy István agrárminiszter a növekedés.hu-nak adott interjújában többek között arra is regált, hogy Lázár János nemrég kijelentette, hogy az agráreredményesség javításához a hazai élelmiszeripar 80 százalékát nemzeti kézbe kellene vonni, és hasonlóan nemzeti tulajdonba kellene venni az élelmiszer-kiskereskedelmet is. Arra a kérdésre, hogy ezt megvalósíthatónak tartja-e Nagy nem adott egyértelmű választ, csupán annyit mondott, hogy

jelenleg olyan mértékű nyereség képződik a szektorban, majd ezt követően hagyja el az országot, amit nem lehet annyiban hagyni. Egyrészről ezeket a forrásokat további fejlesztésekre lehetne fordítani. Másrészről pedig mennyivel kiszámíthatóbb lenne a gazdaság tervezése, ha tudnánk, hogy a kereskedelemnek mire mekkora szüksége van.

Szerinte az áringadozás is kivédhetőbb és a piac is egyszerűbben szabályozható lenne, ha a kiskereskedelem nagyobb hányada lenne magyar kézben.

via 444

The post Agrárminiszter: Nem lehet hagyni, hogy ekkora nyereséget kivigyenek a külföldi boltláncok first appeared on 24.hu.

Related posts

D-vitamin: egyedül nem megy (x)

MOCOHU

Ónos eső miatt adtak ki riasztást, de hó és fagyott eső is jöhet

MOCOHU

A nap legfontosabb hírei – 2021. április 10.

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This