6.9 C
Budapest
March 29, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
franciaországkarneválkoronavírusMAGYARORSZÁGmarseilleNagyvilág

Több mint 6 ezren karneváloztak Marseille-ben

Több mint 6 ezer jelmezes fiatal vonult fel vasárnap a dél-franciaországi Marseille belvárosában, amelyet a koronavírus-járvány fokozódó terjedése miatt lezárás fenyeget – írja az MTI.

A helyi prefektúra jelezte, hogy a karneválozók nem kértek előzetes engedélyt a felvonulásra, és a résztvevők többsége nem tartotta be az egészségügyi ajánlásokat.

Hihetetlen! Szólt valaki, hogy van valami, amiről nem szabad lemaradni Marseille-ben

– mondta az AFP hírügynökségnek egy péknek öltözött 26 éves fiatal. “A fiataloknak elegük van a karanténból. Itt nincsenek veszélyeztetetett idősek, csak fiatalok” – tette hozzá.

A rendőrség tájékoztatása szerint a karneválozók 6 ezer 500-an voltak. Miután a be nem jelent eseményen nem tartották be a védőtávolságot és nem viseltek szájmaszkot, többeket helyszíni bírsággal sújtottak, de a rendezvénybe nem avatkoztak be a rendőrök. A menet végén viszont erővel oszlatták szét az embereket.

Egy évvel ezelőtt elmaradt a marseille-i karnevál az országos szigorú lezárás miatt. Jelenleg azonban a dél-franciaországi városban nincsen korlátozás érvényben, jóllehet a 100 ezer lakosra jutó fertőzöttek száma már meghaladta a 250-et, ami a riasztási szint.

The post Több mint 6 ezren karneváloztak Marseille-ben first appeared on 24.hu.

Related posts

Néma, hideg vákuumba zár a gyász

MO.CO.HU

Biostatisztikus: Nemcsak visszatartják a járványadatokat, de megfejelik valami hihetetlen cinizmussal is

MO.CO.HU

Hanga Ádám rosszul volt, kórházba került

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This