11.3 C
Budapest
April 26, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
egészségügyinaskoronavírusKözéletlénárd ritamagyar orvosi kamaraMAGYARORSZÁGorbán viktorrezidens

MOK-alelnök: Én is inas vagyok, mindannyian azok vagyunk

Ha kell, én is inas leszek két szakvizsgával. A rezidensekkel együtt, őket kézen fogva lehet csak gyógyítani. Nélkülük nem megy. A fiatalok jelentik az alapot, a jövőt, nélkülük nem jutunk előre

– mondta feldultan a 24.hu-nak Lénárd Rita, a Magyar Orvosi Kamara alelnöke Orbán Viktor azon pénteki kijelentésére reagálva, amiben a rezidenseket inasnak nevezte.

A miniszterelnök a péntek reggeli, Kossuth rádiónak adott interjújában arra a kérdésre, hogy munkába állnak-e az orvostanhallgatók, ha hívják őket, azt válaszolta: „Most az a helyzet, hogy a rezidenseket, ők az inasok vagy (…) frissen végzett diplomások és készülnek a szakmájukra, őket már javarészt beoltottuk, és már vezényeltük is, a végzős medikus hallgatók pedig most jönnek sorra az oltásban, és utána, most már van jogszabályi alapja is, és úgy látom, hogy a szívükben-lelkünkben is készen állnak arra, hogy ha menni kell, akkor mennek.”

A korábban belgyógyászként dolgozó Lénárd Rita Orbán Viktor kijelentése kapcsán úgy fogalmazott lapunknak, hogy cselédkönyves orvosként kezdte, és lélekben az is maradt, mert az orvostársadalomra jellemző hierarchia folyamatosan bántotta. Azt tartja a legfontosabbnak, hogy aki az egészségügyben dolgozik, az segíteni szeretne és gyógyítani.

Minden orvos és szakdolgozó segíteni szeretne, függetlenül attól, hogy »inas« vagy főorvos.

Szerinte aki igazi orvos és szakdolgozó, az teljesen mindegy, milyen funkcióban és pozícióban dolgozik az egészségügyben, a segítségnyújtás a lényeg.

Mindenkit kérek, becsülje meg azokat, akik segíteni akarnak. A kamara alelnökeként, ha kell, magam is inas vagyok. Mindannyian azok vagyunk

– tette hozzá.

Fotó: Lénárd Rita / Facebook

Lénárd Rita szerint nem lehet nekimenni azoknak a rezidenseknek, akik 0-24-ben dolgoznak a frontvonalon.

Hogyan lehet inasnak nevezni azokat, akik inuk szakadtáig dolgoznak?

A MOK alelnöke szerint ha a rezidenseket bántja valaki, akkor az minden orvost és szakdolgozót bánt. „Ők a segítőink, a társaink, akik nélkül nem tudunk dolgozni. Nélkülük nem tudunk létezni” – húzta alá a rezidensek munkájának fontosságát a MOK alelnöke.

A Magyar Orvosi Kamara szombat délelőtt rövid üzenettel reagált Orbán Viktor megjegyzésére: „Köszönjük nektek, rezidensek, orvostanhallgatók, ápolók és szakorvosok! Nekünk kollégák vagytok.”

The post MOK-alelnök: Én is inas vagyok, mindannyian azok vagyunk first appeared on 24.hu.

Related posts

Robbanás volt egy hortobágyi családi házban

MOCOHU

Oktatási reformjaikért indítanak aláírásgyűjtést diákok

MOCOHU

Kegyetlenül kiütötte a youtuber a korábbi NBA-sztárt

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This