14.2 C
Budapest
April 19, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
balatonfüredBelföldfenntartóváltásiskolaMAGYARORSZÁG

Óriási többséggel leszavazták a szülők, hogy a füredi iskola egyházi fenntartásba kerüljön

Nem támogatták a Balatonfüredi Eötvös Loránd Általános Iskolába járó gyerekek szülei, hogy az intézmény a katolikus egyház fenntartásába kerüljön – írja a Népszava. A pénteki szavazáson csak 39-en voksoltak igennel, 205-en pedig elutasították a fenntartóváltást.

A Veszprémi Főegyházmegye átvenné az Eötvös iskola fenntartását a Balatonfüredi Tankerületi Központtól, Udvardy György érsek szerint ezt szülők egy „meghatározó csoportja” kezdeményezte.

A Népszava megjegyzi, hogy számos kérdésre még a szavazás napján sem volt egyértelmű válasz, így például bizonytalan volt, hogy azok a gyerekek, akiknek szülei továbbra is világnézetileg semleges oktatást szeretnének, átkerülhetnek-e a város másik tankerületi fenntartású iskolájába, ha az Eötvös a katolikusokhoz kerül. Udvardy György a szülőknek tartott március elsejei egyeztetésen arról beszélt, hogy azzal saját magát hozná nehéz helyzetbe, ha a szülők többségi szavazata nélkül történne meg az átvétel.

The post Óriási többséggel leszavazták a szülők, hogy a füredi iskola egyházi fenntartásba kerüljön first appeared on 24.hu.

Related posts

Nem tudni, miért került át a kormányinfó csütörtökről szerdára

MOCOHU

Csak egy kép erejéig, de felbukkant Arnold Schwarzenegger pónija

MOCOHU

Kevesen nézik már a Hír TV-t, kikerül a UPC kínálatából

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This