10.9 C
Budapest
April 27, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
justin bieberMAGYARORSZÁGmartin luther kingSzórakozás

Martin Luther King beszédeit használta Justin Bieber az új albumán

Március 19-én jelent meg Justin Bieber új, Justice (magyarul Igazság) című albuma, de a sztárt máris kritizálják az lemez miatt.

Popslágereibe ugyanis több helyen beleépítette a faji elnyomás ellen küzdő – végül 1968-ban egy merényletben meggyilkolt – Martin Luther King hangját is. A fekete polgárjogi aktivista beszédrészleteinek felhasználására a hagyaték kezelői áldásukat adták, sőt, Bernice King, az aktivista lánya annyira imádja Justin Bieber albumát, hogy egy Twitter-bejegyzésben köszönte meg az új albumot – írja a TMZ.

A kritikusok már az album legelső másodpercei után felháborodtak, hiszen hamarabb hallani a lemezen Martin Luther King hangját, mint Justin Bieberét.

A Twitteren háborgók szerint érzéketlen volt az énekes, amikor a könnyű popszámaihoz fajsúlyos beszédrészleteket választott az aktivistától. Pláne azért, mert az album a címe ellenére sem foglalkozik a társadalmi igazságosság kérdésével.

A beszédrészletek felhasználása többeket is David Guetta produkciójára emlékeztetett, aki George Floyd megölése után pár nappal egy adománygyűjtés keretében egy manhattani háztetőn zenélt. A közvetítés alatt pedig lejátszotta a King Van egy álmom című beszédéből készült remixét.

AFP FILES / AFP

The post Martin Luther King beszédeit használta Justin Bieber az új albumán first appeared on 24.hu.

Related posts

Elkaszálták Izraelben Netanjahuék igazságügyi reformcsomagját

MOCOHU

Ördög Nóra: a család fogalma sokkal színesebb, mint ahogy azt rutinból gondoljuk

MOCOHU

„Papa, Mama, jöhettek szurkolni” – a magyar pólós otthonra üzent, miután vb-döntőbe jutott

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This