18.3 C
Budapest
March 28, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
atlétikadilshod nazarovdoppingvétségMAGYARORSZÁGolimpia 2021rio 2016Sporttokió 2021

Doppingvétség miatt bűnhődik Tádzsikisztán hőse

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség dopping- és korrupcióellenes küzdelemért felelős testülete (AIU) két évre eltiltotta a tádzsik Dilshod Nazarovot, a 2016-os Rio de Janeiró-i olimpiai férfi kalapácsvetésének aranyérmesét, írta az MTI.

Kapcsolódó
Dopping, féltékenység és nemi erőszak – egy akadályfutó horrortörténete masszőréről

Másfél éve várta, hogy elmondhassa, mi történt vele. Bizonyítékait órákon keresztül, kínzó részletességgel ismertette a meghallgatásán.

Az AIU 2019 szeptemberében függesztette fel ideiglenesen Nazarov versenyzési engedélyét – mert a 2011-es tegui világbajnokságon levett mintájának újraelemzésekor a turinabol nevű szteroid nyomait mutatták ki –, így az eltiltása idén szeptember 24-én jár le, vagyis nem védheti meg a címét a tokiói olimpián.

A 38 éves Nazarov a dél-koreai vb-n csak tizedik lett, négy évvel később Pekingben már ezüstérmet nyert a világbajnokságon, majd Rióban hazája történetének első olimpiai bajnoki címét szerezte.

Az AIU döntésének értelmében a 2011 augusztusa és 2013 augusztusa között elért eredményeit törölték, ami a 2012-es londoni olimpián elért tizedik helyezését, illetve a 2013-as Ázsiai Játékok aranyérmét, és a 2013-as világbajnokságon elért ötödik helyezését érinti.

The post Doppingvétség miatt bűnhődik Tádzsikisztán hőse first appeared on 24.hu.

Related posts

Oltási terv: előbb kapnak vakcinát a rendvédelmisek, mint a krónikus betegek

MO.CO.HU

Szétszórják az SZFE-hallgatókat Budapesten, megvan az egyik új épület

MO.CO.HU

A kaszinók bezárnak, a dohányboltok és bankok nyitva maradhatnak hétfőtől

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This