8.3 C
Budapest
April 24, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
covid vakcinacovid-19iránkoronavíruskoronavírus friss hírekkoronavírus hírekMAGYARORSZÁGNagyvilág

Iránban már a harmadik vakcinát tesztelik

Irán kedden bemutatta a koronavírus elleni újabb vakcinajelöltjét, a harmadikat, amely a klinikai kísérletek fázisába lépett, és amellyel Irán a novemberben meggyilkolt iráni atomtudós, Mohszen Fahrizade emlékének adózik.

A Fahra nevű oltóanyagot a védelmi minisztériumhoz tartozó Védelmi Innovációs és Kutató Intézet (SPND) fejlesztette ki. Az SPND-t Fahrizade vezette egészen novemberben bekövetkezett meggyilkolásáig, amelynek végrehajtásával Teherán az izraeli hírszerzést vádolja.

Az első önkéntes, akinek a védőoltást beadták, Fahrizade fia volt. Az eseményen részt vett az atomtudós özvegye, valamint Amir Hatami védelmi és Szaíd Namaki egészségügyi miniszter az iráni állami médiumok szerint.

Kianus Dzsahánpur egészségügyi szóvivő elmondta, hogy a vakcina inaktiváltvírus-technológián alapul, és száz százalékban Iránban állították elő.

Az egészségügyi minisztérium adatai szerint a perzsa államban eddig 1,7 millió koronavírus-fertőzöttet és a fertőzéshez köthető mintegy 61 ezer halálesetet regisztráltak.

Nyugati hírszerzési jelentések szerint Fahrizade jelentős szerepet játszott a nukleáris fegyverek fejlesztését célzó iráni programban. Teherán ezt tagadja, és kitart amellett, hogy a tudós a koronavírus elleni vakcina fejlesztésén munkálkodott.

The post Iránban már a harmadik vakcinát tesztelik first appeared on 24.hu.

Related posts

Orbán Győző 800 milliós haszonnal adhatta el egyik cégét

MOCOHU

Újabb menekülthullámra figyelmeztet Macron

MOCOHU

Börtönbe kell vonulnia az olimpiai bajnok sífutónak

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This