10.9 C
Budapest
March 28, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
covid-19koronavíruskoronavírus friss hírekkoronavírus hírekMAGYARORSZÁGNagyvilágukrajna

Ismét szigorú zárlat jöhet Ukrajnában

Ukrajnában hétfőre csaknem 6800 új beteget jegyeztek fel, ami mintegy 2200-zal kevesebb a megelőző napinál, ennek viszont az az oka, hogy hétvégenként általában kevesebben fordulnak orvoshoz, és kevesebb tesztet végeznek. Közben Viktor Ljasko országos tisztifőorvos, az egészségügyi miniszter helyettese megfertőződött, miután megkapta a koronavírus elleni védőoltást.

A napokban még rohamosan nőtt az országban az új fertőzöttek napi száma. Vasárnapra csökkent mintegy kilencezerre, egy nappal korábban, szombatra viszont december közepe óta a legmagasabb napi növekményt regisztrálták, csaknem 13,3 ezer új fertőzöttet, péntekre is már csaknem 13 ezret, míg csütörtökre mintegy kilencezer, azt megelőzően viszont még kevesebb mint 6400 volt egy nap alatt az új beteg.

A hétfőn közölt adatok alapján vasárnap 6792 új esettel 1 467 548-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 130-cal 28 433-ra. Eddig 1 226 007-an gyógyultak meg, az aktív betegek száma viszont több mint háromezerrel 213 108-ra nőtt. Kórházba a korábbiaknál kevesebb, 2497 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteg került vasárnap, a megelőző napokban számuk többször négyezer fölötti volt.

A legtöbb új beteget, 778-at szombathoz hasonlóan megint a nyugat-ukrajnai Zsitomir megyéből jelentették. A Worldometer statisztikai honlap Ukrajnát az új betegek száma tekintetében a világ országai között a kilencedik, Európában pedig az ötödik helyre tette – számolt be az Ukrajinszka Pravda.

Olena Kondratyuk parlamenti alelnök hétfőn, a frakcióvezetők közötti egyeztetésen „nagyon nagynak” nevezte a valószínűségét annak, hogy Ukrajnában a tavaly tavaszihoz hasonló szigorú zárlatot kell bevezetni a járványhelyzet miatt. Hangsúlyozta annak szükségességét, hogy Denisz Smihal miniszterelnök találkozzon a frakciók vezetőivel, és vitassák meg az oltási kampány állását, valamint a zárlat esetleges bevezetését, és ezzel összefüggésben a gazdaság jelenlegi helyzetét.

Jaroszlav Kucser egészségügyi miniszterhelyettes hétfői online tájékoztatóján kijelentette, hogy az oltási kampány a tervek szerint halad. Elmondta, hogy 161 mobil oltócsapat végzi az oltást, eddig 53 155-en kapták meg a koronavírus elleni védőoltást. Közölte azt is, hogy várólistára 258 663-an iratkoztak fel, életkor alapján zömében 21-39 év közöttiek. Jelenleg Ukrajnában egyfajta oltóanyag van, az AstraZeneca licence alapján Covishield néven Indiában gyártott vakcina.

Az országos tisztifőorvos hétfőn közölte a Facebookon, hogy pozitív lett a PCR-tesztje koronavírusra. Elmondta, hogy a védőoltásból még csak egyet kapott meg a teljes védettséghez szükséges kettőből, és a tünetei akkor jelentek meg, amikor még nem alakulhatott ki elegendő antitest.

Biztos vagyok viszont abban, hogy az oltásnak köszönhetően a betegség lefolyása komplikációmentes lesz, és hamarosan visszatérhetek a munkába.

The post Ismét szigorú zárlat jöhet Ukrajnában first appeared on 24.hu.

Related posts

Beatrix hercegnő első gyerekével terhes

MO.CO.HU

Úgy tűnik, Meghan Markle visszatér a celeb élethez: Ellen DeGeneres műsorában kezd

MO.CO.HU

Hőség és zivatarok miatt adott ki vészjelzéseket a meteorológiai szolgálat

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This