4.8 C
Budapest
April 25, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
astrazenecakoronavírusMAGYARORSZÁGTudományvakcina

Az AstraZeneca szerint semmi nem utal arra, hogy a vakcinájuk növelné a vérrögképződés kockázatát

Az AstraZeneca gyógyszergyár vasárnapi közleménye szerint semmiféle tudományos adat nem utal arra, hogy a cég által az új típusú koronavírus ellen kidolgozott oltóanyag növelné a vérrögképződés kockázatát. A brit-svéd gyógyszeripari csoport vasárnap este Londonban kiadott nyilatkozatának előzményeként az elmúlt napokban több ország – Norvégia, Bulgária, Dánia, Izland, vasárnap pedig Olaszország és Írország is – az AstraZeneca és az Oxfordi Egyetem által közösen kifejlesztett vakcina alkalmazásának felfüggesztéséről döntött, miután vérrögképződéses esetekről érkezett bejelentés az e vakcinával beoltott néhány páciens esetében.

Kapcsolódó
Egy olasz tartományban és Írországban is felfüggesztették az AstraZeneca-vakcina használatát

Piemontban meghalt egy ember az oltás után, vizsgálják, van-e kapcsolat az oltás és a haláleset között.

Az AstraZeneca azonban vasárnapi közleményében hangsúlyozta: az Európai Unióban és az Egyesült Királyságban eddig beadott több mint 17 millió adag oltás gondos biztonsági vizsgálata semmiféle olyan bizonyítékkal nem szolgált, amely a tüdőembólia, a mélyvénás trombózis vagy a normálistól eltérő trombocitaszám kialakulásának megnövekedett kockázatára utalna, idézi a közleményt az MTI.

The post Az AstraZeneca szerint semmi nem utal arra, hogy a vakcinájuk növelné a vérrögképződés kockázatát first appeared on 24.hu.

Related posts

Elfelejtette a temetést az idős nógrádi pap, hiába várt rá a gyásznép

MOCOHU

Mégsem lesz drogambulancia a józsefvárosi Teleki téren

MOCOHU

A szakképzési mizéria után adatszolgáltatással terhelik a vendéglátósokat

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This