11.7 C
Budapest
April 23, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
baden-württembergMAGYARORSZÁGNagyvilágnémet tartományi választásoknémetországpfalzrajna-vidéktartományi választások

Exit poll: a zöldek és a szocdemek is megőrizték első helyüket a német tartományi választásokon

Két németországi tartományban tartottak vasárnap választásokat, a felmérések szerint mindkettőt az eddigi legnépszerűbb párt nyerte.

A németországi Baden-Württemberg tartományban a Zöldek, Rajna-vidék-Pfalz tartományban a szociáldemokraták (SPD) kapták a legtöbb szavazatot a vasárnap tartott helyi törvényhozási (Landtag-) választáson a szavazókörökből kilépő választók megkérdezésén alapuló felmérések (exit poll) urnazárás után közzétett eredménye szerint, írja az MTI.

A Baden-Württemberget 2011 óta nagyobbik kormánypártként vezető Zöldek a szavazatok 31 százalékát gyűjthették össze, előrelépve a legutóbbi, 2016-os választáson szerzett 30,3 százalékhoz képest. A Rajna-vidék-Pfalzot 2006 óta az éppen aktuális koalíció legnagyobb pártjaként kormányzó SPD 34,5 százalékot szerezhetett, gyengülve a 2016-os 36,2 százalékhoz képest. A várakozásoknak megfelelő exit pollok alapján várhatóan ismét megszerzik a kormányalakítás lehetőségét.

The post Exit poll: a zöldek és a szocdemek is megőrizték első helyüket a német tartományi választásokon first appeared on 24.hu.

Related posts

Johnson: Nagyon valószínű, hogy nem lesz brexit-megállapodás

MOCOHU

Saját ütőjétől sérült meg a teniszező

MOCOHU

Súlyosan megsérült a veszprémi kézicsapat egyik légiósa

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This