6.5 C
Budapest
April 19, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
astrazenecafelfüggesztéskoronavírusMAGYARORSZÁGNagyvilágoltásvakcina

Egy olasz tartományban és Írországban is felfüggesztették az AstraZeneca-vakcina használatát

Az északnyugat-olaszországi Piemontban felfüggesztették az AstraZeneca oltóanyagának használatát, miután egy tanár az oltás után egy nappal meghalt – idézi a régió egészségügyi hatóságának vasárnapi döntését az MTI. A férfit szombaton oltották be Biella városában. Halála körülményeit vizsgálják, az AstraZeneca használatát azonban azonnali hatállyal felfüggesztették. Azokat, akiket vasárnapra regisztráltak AstraZeneca-oltásra, hazaküldték az oltóállomásokról. A régióban egyelőre csak Pfizer-BioNTech- és Moderna-vakcinával folytatják az oltást.

Luigi Genesio Icardi, a tartomány egészségügyi tanácsosa elővigyázatosságból hozott döntésnek nevezte az AstraZeneca felfüggesztését. Hangoztatta, hogy ez az első haláleset a december végétől beoltott emberek között. Korábban az AstraZeneca két sorozata felhasználását függesztették fel Szicíliában,  miután az oltás után néhány esetben vérrögképződést észlelték. Akkor egy katona halála miatt vizsgálatot indítottak.

Írországban is vasárnap jelentették be, hogy felfüggesztik az AstraZeneca használatát, a Norvégiából érkező hírek hatására, írja a Guardian. Az északi országban három egészségügyi dolgozó került kórházba, miután beoltották őket a vakcinával, egyikük később meg is halt. Az AstraZeneca vakcinájának használatát felfüggesztették Dániában és Izlandon is, miután több esetben is vérrögök képződtek a beoltottak szervezetében, de az illetékes egészségügyi szervek mindenütt hangsúlyozták, elővigyázatosságról van szó, mivel egyelőre sehol se bizonyították be az oltás és a vérrögképződések közötti ok-okozati kapcsolatot.

The post Egy olasz tartományban és Írországban is felfüggesztették az AstraZeneca-vakcina használatát first appeared on 24.hu.

Related posts

Meztelen fotókkal kínálta az eladó házat az ingatlanügynök

MOCOHU

Megnyitják a stratégiai üzemanyag-tartalékokat Magyarországon

MOCOHU

Ököllel estek egy villamosvezetőnek Szegeden

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This