15.2 C
Budapest
April 26, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
black lives mattergeorge floydkártérítésMAGYARORSZÁGMinneapolisNagyvilág

Rekordmagas, 27 millió dolláros kártérítést kap George Floyd családja

Minneapolis városa pénteken beleegyezett abba, hogy 27 millió dollárt, azaz több mint 8 milliárd forintot fizet George Floyd családjának kártérítésként. Az afroamerikai férfi tavaly május végén rendőri intézkedés közben vesztette életét.

A 46 éves Floyd halálát fulladás okozta, mert egy rendőr, Derek Chauvin kilenc percen át térdelt a nyakán. A férfit azért vették őrizetbe, mert hamis pénzzel akart fizetni, erőszakot pedig azért alkalmaztak, mert Floyd ellenállt. Az eset tüntetések sorozatát váltotta ki az Egyesült Államokban és a világ számos országában a rendőri erőszak és a fajgyűlölet ellen, minden korábbinál nagyobb lendületet adva a Black Lives Matter polgárjogi mozgalomnak.

Minneapolis város tanácsának tagjai egyhangúlag szavazták meg a 27 millió dolláros kártérítést. Floyd családja elégedett az összeggel. A BBC híre szerint ez a legnagyobb összegű kártérítés, amit fekete áldozat ügyében már a tárgyalás előtt kifizettek az Egyesült Államokban.

Két éve egy fehér bőrű nő vesztette életét rendőri intézkedés közben, az ő családjának 20 millió dollárt fizetett a város. Floyd őrizetbe vételében négy rendőr vett részt, mindegyiküket elbocsátották és vádat emeltek ellenük. Chauvin pere március elején kezdődött, három kollégája augusztusban áll bíróság elé – írja az MTI.

The post Rekordmagas, 27 millió dolláros kártérítést kap George Floyd családja first appeared on 24.hu.

Related posts

Újabb 300 millió adagot vesz a Pfizer vakcinájából az EU

MOCOHU

Glenn Close-t Oscarra és Arany Málnára is jelölték ugyanazért a szerepért

MOCOHU

Kiderült, ki veszi át a Momentum vezetését

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This