15.2 C
Budapest
April 26, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
alexandria ocasio-cortezamerikai egyesült államokandrew cuomodemokrata pártMAGYARORSZÁGNagyvilágnew york államszexuális zaklatásusa

Párttársai is New York állam kormányzójának lemondását követelik

Párttársai közül is egyre többen követelik Andrew Cuomo lemondását és felelősségre vonását miután az elmúlt hetekben hat nő vádolta meg szexuális zaklatással a New York-i demokrata kormányzót – számolt be az amerikai sajtó.

Pénteken az Egyesült Államok Kongresszusának több alsóházi demokrata képviselője is csatlakozott azokhoz, akik Cuomo lemondását követelik. Többen is felszólították a kormányzót, hogy távozzon posztjáról, amely szakértők szerint a botrányos ügy fordulópontját is jelentheti. Jerry Nadler, a ház igazságügyi bizottságának elnöke kijelentette: Cuomo

elvesztette a New York-i emberek bizalmát. A kormányzónak le kell mondania.

Alexandria Ocasio-Cortez és Jamaal Bowman közös nyilatkozatot adott ki, amelyben azt írták: „hiszünk a nőknek, hiszünk a beszámolóknak, hiszünk az ügyésznek”. A két képviselő egyetért azzal, hogy Cuomo ebben a helyzetben nem tud tovább hatékonyan dolgozni.

A New York-i közgyűlés demokrata elnöke csütörtökön megbízta az igazságügyi bizottságot, hogy teljes idézési jogkörrel indítsa el Cuomo felelősségre vonási vizsgálatát. Carl Heastie közleményében azt írta:

Felhatalmazom a közgyűlés igazságügyi bizottságát, hogy indítson el egy felelősségre vonási vizsgálatot Charles D. Lavine elnök vezetésével, amelynek során kivizsgálják a Cuomo kormányzó helytelen viselkedésével kapcsolatos állításokat.

Heastie a kormányzóval szembeni vádakat komolynak nevezte, írja az MTI.

Az elmúlt hetekben hat nő is szexuális zaklatással vádolta meg a 63 éves politikust. Legutóbb csütörtökön az Albany Times Union című New York-i napilap számolt be egy esetről, amely szerint Cuomo állítólag tavaly a saját rezidenciáján zaklatta az egyik kollégáját.

A beszámoló szerint a nőt a kormányzó lakhelyére rendelték azzal az ürüggyel, hogy segítsen megoldani egy problémát Cuomo mobiltelefonjával kapcsolatban. A cikk szerint később a kormányzó benyúlt a nő blúza alá és tapogatni kezdte annak ellenére, hogy segítője arra kérte, hogy hagyja abba. Az ügyet már a rendőrség vizsgálja.

Csütörtökön csaknem 60 New York-i törvényhozó levélben szólította fel Cuomót a lemondásra. Úgy fogalmaztak: „A kormányzó elvesztette a közvélemény és az állami törvényhozás bizalmát.” Mint írták:

Van egy kormányzóhelyettesünk, aki vezetheti a várost a ciklus hátralévő részében. Ez lenne a legjobb a New York-i lakosoknak ebben a kritikus időben. Itt az ideje, hogy Cuomo kormányzó lemondjon.

Bill de Blasio New York-i demokrata polgármester csütörtökön azt mondta, hogy a vádak fényében Cuomo „már nem szolgálhat kormányzóként”, és a legutóbbi zaklatási vádakat mélységesen aggasztónak nevezte. A harmadik ciklusát töltő New York-i kormányzó azonban továbbra sem hajlandó lemondani. Cuomo legutóbb hétfőn jelentette be, hogy semmiképpen nem lép vissza pozíciójából.

A zaklatási botrányokat megelőzően februárban egy szövetségi vizsgálat is elindult Cuomo ellen. Azzal gyanúsítják a demokrata politikust és kollégáit, hogy adatokat titkoltak el a nyilvánosság elől a New York-i idősotthonokban történt , koronavírus okozta halálesetek számával kapcsolatban. A kormányzó egyik hivatali segédje korábban beismerte, hogy azért kozmetikázták az adatokat, mert attól féltek, hogy azt a republikánusok és Donald Trump elnök felhasználja ellenük és az egész Demokrata Párt ellen.

The post Párttársai is New York állam kormányzójának lemondását követelik first appeared on 24.hu.

Related posts

Mindenkit be kell oltani a világon – mondja az ENSZ-főtitkár

MOCOHU

Szexuálisan zaklatta a tanítványát egy vasi magántanár

MOCOHU

Ismét Magyarország legszabadabb embereit keresi a TASZ

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This