14.6 C
Budapest
March 29, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
BelföldfrisshírkoronavírusMAGYARORSZÁGoperatív törzs

Ezt kéri az operatív törzs: Csak akkor menjenek bevásárolni a hétvégén, ha az nagyon fontos!

Soha nem regisztráltak annyi új fertőzöttet (9011), ahányat ma nyilvánosságra hoztak. Ezzel a járvány kezdete óta összesen 498 183 főre nőtt a regisztrált fertőzöttek száma. Elhunyt 130 beteg, így az elhunytak száma 16 627 főre emelkedett.

Kiss Róbert az operatív törzs pénteki tájékoztatóján hangsúlyozta: március 15-re többen rendezvényt szerveztek, erről tettek bejelentést a közösségi oldalakon. Ez azonban tilos, mondta a rendőr alezredes. “A résztvevők veszélynek tehetik ki maguk és a szervezők egészségét.” Kiss a nagy bevásárlások mellőzését kérte a hosszú hétvége előtt, mert ott tömeg alakulhat ki. “Csak akkor vásároljanak, ha az nagyon fontos” – emelte ki. Az elmúlt időszakról elmondta: kiugróan magasak a maszkhasználási szabálytalanságok.

Galgóczi Ágnes Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi főosztályának vezetője elmondta: sajnos új rekordot döntött az új fertőzöttek száma. Felhívta a figyelmet, hogy a brit variáns által megfertőzöttek átlagéletkora 46 év.

Hozzátette: ezen a héten a háziorvosok az AstraZeneca vakcinájával, az oltópontokon pedig a Pfizer és a Szputnyik vakcinával oltanak majd. Galgóczi Ágnes leszögezte: Magyarország 4,36 millió adagot lekötött a Johnson&Johnson vakcinájából, amelyből nemsokára Magyarországra is érkezhetnek szállítmányokat.

Az AstraZeneca vakcinájával kapcsolatban Galgóczi elmondta: az operatív törzs nem lát problémát ezzel az oltóanyaggal kapcsolatban.

The post Ezt kéri az operatív törzs: Csak akkor menjenek bevásárolni a hétvégén, ha az nagyon fontos! first appeared on 24.hu.

Related posts

Beismerte tettét a ferencvárosi trafikrabló

MO.CO.HU

Még tovább drágulhatnak az autók Magyarországon

MO.CO.HU

Megszüntették az eljárást a maradandó sérüléseket okozó taxis ellen, 700 ezres jóvátételt fizetett

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This