14.8 C
Budapest
April 27, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
BelföldbrfkMAGYARORSZÁGmávtehervonatvonat

Valaki szándékosan akart balesetet okozni egy tehervonattal

Két héttel ezelőtt valaki lekapcsolta egy tehervonat utolsó kocsiját a Rákospalota-Újpest állomás előtt és mechanikusan befékezte azt, tudta meg a Telex.

A BRFK a lappal közölte, hogy az ügyben közlekedés biztonsága elleni (vasúti) bűncselekmény bűntett gyanúja miatt nyomozást rendeltek el ismeretlen tettes ellen február 20-án. A MÁV is megerősítette a lap információit, azt írták: szerencsére a következő tehervonat mozdonyvezetője időben észlelte a lekapcsolt, lefékezett kocsit, és előtte mintegy 40 méterrel megállt a szerelvény. Jelenleg is folyamat van a belső vizsgálat az ügyben.

A Telex vasúti forrásai szerint a tehervonat nyolcperces állásideje alatt kapcsolták le az utolsó kocsit, a lekapcsolás után pedig a végjelzés-tárcsákat is leszedték az utolsó kocsiról és átrakták az utolsó előttire. A tettes mechanikusan is befékezte a lekapcsolt vagont.

Nem sokon múlt a katasztrófa, ugyanis a következő tehervonat más okok miatt 40-es sebességjelzést kapott a pályán, ahol 80 kilométer/órával is lehet menni, ezért meg tudott állni.

The post Valaki szándékosan akart balesetet okozni egy tehervonattal first appeared on 24.hu.

Related posts

Éjszakai vonatkálvária – Negyven perc helyett három és fél óra alatt ért haza az esti műszakból

MOCOHU

Pogacartól már nem lehet elvenni az újabb Tour de France-győzelmet

MOCOHU

Aranyérből nem csak egyféle létezik

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This