15.5 C
Budapest
March 28, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
adatközpontfranciaországMAGYARORSZÁGovhstrasbourgtárhelyszolgáltatóTech

Kigyulladt egy nagy adatközpont, számos weboldal és szolgáltatás leállt

Tűz ütött ki éjszaka az OVH felhős tárhelyszolgáltató strasbourgi, SBG2 nevű adatközpontjában, ami végül teljesen leégett. Az incidensben a SBG1 nevű adatközpont egy része is károsodott, és le kellett állítani a környező SBG3 és SBG4 központok működését is. A lángokat reggelre sikerült megfékezni a tűzoltóknak. Egyelőre még nem tudni, mi idézte elő a tüzet.

Az OVH Európa legnagyobb tárhelyszolgáltatója, világszinten pedig a harmadik. A cég VPS-t, dedikált szervereket és más webes szolgáltatásokat nyújt az ügyfeleknek, 27 adatközpontja van Európában, Észak-Amerikában és Ázsiában.

A balesetben személyi sérülés nem történt. Az OVH használói a világ minden pontjáról meghibásodásokról adtak hírt, sok alkalmazás és weboldal elérhetetlenné vált. Az érintett ügyfelek listáján szerepel a Bad Packets kiberbiztonsági cég, a Lichess.org sakkszerver, a Deribit bitcoin tőzsde, az AFR-IX telekommunikációs cég, a VeraCrypt titkosító program, a eeNews Europe hírügynökség, a Centre Pompidu művészeti központ, az Imagify képszerkesztő online szolgáltatás, a Rust című multiplayer játék egyes európai szerverei és mások oldalai.

Az OVH vezetője, Octave Klaba arról értesítette a partnereket Twitteren, hogy aktiválják a vészhelyzeti terveiket és mentsék adataikat, nem tudni, hogy mikor fogják tudni helyreállítani a szolgáltatásokat. Klaba szerda délelőtt közzétett bejegyzéseiből kiderül, hogy az SBG3 adatközpont szerverei nem sérültek, azok későbbi újraindításra várnak. Az SGB1 nyolc terméből négyet pusztított el a tűz.

Dömös Zsuzsanna további cikkei
  • Az oroszok lelassították a Twittert
  • Hiába jelentették be a lezárást, nem maradtak otthon a magyarok
  • Az Apple búcsút int egyik drága számítógépének

The post Kigyulladt egy nagy adatközpont, számos weboldal és szolgáltatás leállt first appeared on 24.hu.

Related posts

38 évesen meghalt Amerika legmagasabb embere

MO.CO.HU

Ázsia Expressz 3: Senki nem vág át úgy gurulós bőrönddel a sivatagon, mint a magyar celebek

MO.CO.HU

Gulyás Gergely: Már túl is vagyunk a második hullám tetőzésén

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This