13.8 C
Budapest
March 28, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
animációs filmészak-amerikafilmlistafilmtvKultúraMAGYARORSZÁGnézettségraya és az utolsó sárkány

Újranyitottak a New York-i mozik, de a nézők óvatosak

Egy év után először nyitottak ki a pandémia enyhültével a hétvégén New York-i mozik, de annak ellenére, hogy premierekkel is várták a közönséget, a jegyeladásokon érződik, hogy a nézők csak lassacskán térnek vissza a filmszínházakba.

A hétvége legnagyobb kasszasikere a Raya és az utolsó sárkány című animációs film volt, amelyre 8,6 millió dollárért (2,6 milliárd forint) váltottak jegyet Észak-Amerikában, globálisan pedig 26 millió dolláros (8 milliárd forint) bevétellel kezdte forgalmazását a hétvégén. A filmet a Disney Plus is felvette kínálatába, ahogy korábban a Mulant is. A Raya és a sárkány 30 dolláros (9200 forint) díjért érhető el a streaminszolgáltatáson.

Az észak-amerikai kasszasikerlista második helyét a Tom és Jerry foglalta el 6,6 millió dollárral (2 milliárd forint). A klasszikus rajzfilmsorozat alapján született mozifilm Amerikában 23 millió dolláros (7,1 milliárd forint) jegybevételnél tart, világszerte pedig 57,3 millió dolláros (17,7 milliárd forint) jegyeladásnál jár. Az animációs produkciót a mozis forgalmazással egyidejűleg az HBO Max közönsége is láthatja.

Kapcsolódó
Meglepően erősen nyitott a Tom és Jerry, reménysugárt adva a moziknak és a filmiparnak

Az év eddigi legerősebb nyitóhétvégéjét produkálta.

Patrick Ness regénytrilógiája nyomán, Tom Holland és Daisy Ridley főszereplésével készült Chaos Walking a harmadik helyen végzett 3,8 millió dolláros (1,2 milliárd forint) jegyeladással. A százmillió dolláros (31 milliárd forint) költségvetésből született film bemutatását eredetileg 2019 márciusára tűzték ki, de ezt többször el kellett halasztani.

A toplista negyedik és ötödik helyét a Boogie című kosaras dráma és a Croodék: Egy új kor című animáció foglalta el. Előbbire 1,2 millió dollárért (371 millió forint), utóbbira 780 ezer dollárért (241 millió forint) vettek jegyet a nézők. A Croodék globális bevétele az őszi bemutató óta elérte a 157,7 millió dollárt (49 milliárd forint).

Az elmúlt hetekben a koronavírus-járvány enyhülésének és az egyre nagyobb átoltottságnak köszönhetően Amerikában elkezdődött az óvatos nyitás, Chicagóban, Portlandben és New Yorkban is lehet már mozizni, de a filmszínházak egyelőre csökkentett nézőszámmal működnek.

(MTI)

The post Újranyitottak a New York-i mozik, de a nézők óvatosak first appeared on 24.hu.

Related posts

Jogerősen pert nyert a 24.hu Simonka Györggyel szemben

MO.CO.HU

Meghalt Andy Fletcher, a Depeche Mode billentyűse

MO.CO.HU

Levontak a dolgozók béréből a munkaidőkeret miatt, a tiltakozás hatására meggondolták magukat

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This