13.8 C
Budapest
March 28, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
egyesült államokGazdasággazdasági mentőcsomagjoe bidenkoronavírusMAGYARORSZÁG

Heti 90 ezer forint segélyt kap, aki elveszítette a munkahelyét – összeállt az amerikai mentőcsomag

Elfogadta szombaton az Egyesült Államok Kongresszusának felsőháza Joe Biden amerikai elnök 1,9 ezer milliárd dolláros mentőcsomagját, amely most visszakerül a képviselőház elé végső jóváhagyásra, írja az MTI.

Az elfogadott javaslat értelmében az amerikaiak többsége egyszeri közvetlen juttatásként 1400 dollárt (körülbelül 420 ezer forintot) kap, heti 300 dollár (vagyis úgy 90 ezer forint) munkanélkülisegélyt kapnak, akik a koronavírus-járvány miatt elveszítették a munkájukat, és 350 milliárd dollárral segíti ki a szövetségi kormányzat az államokat és önkormányzatokat, amelyeknek a válság miatt tátongó űr keletkezett a költségvetésében.

A csomagot 50-49 arányban fogadta el a 100 tagú szenátus, és a javaslatot egyetlen republikánus politikus sem szavazta meg.

A szenátus és a képviselőház által elfogadott javaslat egyelőre nem teljesen azonos, emiatt még jelentős csörték várhatóak a csomag különböző elemeinek támogatói és ellenzői között. Az alsóház által elfogadott változat például heti 300  dollár helyett heti 400 dollárral (úgy 120 ezer forinttal) egészítené ki a munkanélküli segélyt. A képviselőház változata a jelenlegi mintegy duplájára, 15 dollárra emelné az óránkénti minimálbért, de ezt a szenátusban nem sikerült elfogadtatni.

Egy republikánus politikus nem tudott részt venni a szenátusi szavazáson, így a demokraták nem voltak rászorulva arra, hogy szavazategyenlőség esetén döntő Kamala Harris alelnök szavazatával fogadtassák a javaslatot.

The post Heti 90 ezer forint segélyt kap, aki elveszítette a munkahelyét – összeállt az amerikai mentőcsomag first appeared on 24.hu.

Related posts

Az orosz külügy szerint pozitívan állnak egy Biden-Putyin csúcs gondolatához

MO.CO.HU

Magasabb lett az Etna

MO.CO.HU

Elvitathatatlan, hogy az e-sport világszintű térnyerése Magyarországot sem kerülte el

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This