11.3 C
Budapest
April 26, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldbűnügyéletveszélyt okozó testi sértés kísérletekórhátMAGYARORSZÁG

Óriási balhét csinált egy férfi a pszichiátrián, mert nem vették fel azért, hogy nincs mit ennie és nincs hol laknia

Pénteken az előkészületi üléssel megkezdődött a Budai Központi Kerületi Bíróságon annak a súlyos testi sértéssel és életveszélyt okozó testi sértés kísérletével vádolt fiatal férfinek a pere, aki a kórházban és az utcán is verekedett.

A férfi két évvel ezelőtt arra hivatkozva kérte felvételét az egyik budapesti kórház pszichiátriai osztályára, hogy nincs mit ennie és nincs hol laknia. Miután az ügyeletes orvos közölte vele, hogy egészségügyi panasz nélkül erre nincs mód, a férfi az orvoshoz egy májkrémet, míg az ápolónő irányába egy széket hajított. A kórház biztonsági őre a férfit a folyosóra kísérte, ahol az rátámadt.

Olyan erővel halántékon ütötte az őrt, hogy az megszédült. Ezt követően a férfi nagy erővel karba vágta az őrt, majd elfutott. A biztonsági őr a karjára mért ütéstől nyolc napon túl gyógyuló törést szenvedett. De nem csak emiatt állították bíróság elé.

2019 nyarán minden előzmény nélkül rátámadt egy zebrán átkelő gyalogosra a Józsefvárosban. Odafutott hozzá és nekifutásból tenyérrel arcon ütötte. A nő a falnak csapódott, majd a földre esett és eszméletét vesztette. A megtámadott nőt kórházba szállították. Az általa elszenvedett sérülések gyógytartama 8 napon túli, a tényleges gyógytartamuk 4 hét. Az erőbehatás és a sérülések nagyságára figyelemmel esetében súlyosabb, közvetett vagy akár közvetlen életveszélyes állapot kialakulásának reális esélye is fennállt.

A férfi ténybelileg elismerte a cselekmény elkövetését, de a tárgyaláshoz való jogáról nem mondott le. A vád és a védelem képviselői előadták a bizonyítási indítványaikat, ezt követően pedig a bíróság tárgyalásra utalta az ügyet, amelyet nyomban meg is kezdett. A bíróság ismertette az elkészült elmeorvosi szakvéleményt. E szerint az elkövető sem az elkövetéskor sem a vizsgálat időpontjában nem szenvedett kóros elmeállapotban. Figyelemmel arra, hogy a férfi most nem kívánt vallomást tenni, a bíróság elnapolta a tárgyalást május 19-re. Ekkor őt és a tanúkat fogják meghallgatni..

The post Óriási balhét csinált egy férfi a pszichiátrián, mert nem vették fel azért, hogy nincs mit ennie és nincs hol laknia first appeared on 24.hu.

Related posts

Okostelefont venne? Vége lehet a trükkös reklámoknak

MOCOHU

A nyílt utcán gyújtotta fel feleségét egy férfi Franciaországban

MOCOHU

Nyílt levélben kér kormányzati irgalmat a közműcégeknek a fehérvári polgármester

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This