3 C
Budapest
March 19, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
dézsi csaba andrásegészségügyi jogviszonygyőrKözéletMAGYARORSZÁG

Győr fideszes polgármestere szerint égbekiáltó baromság, hogy a távozások után még javulhat is az egészségügyi ellátás

A 444.hu szemlézte a Győr+ rádió adását, amelyben Dézsi Csaba András, Győr fideszes polgármestere egyebek mellett az új egészségügyi jogviszonyról is beszélt. A megválasztása óta is kardiológusként dolgozó Dézsi arra is kitért, hogy mostanában két okból jár Budapestre: egyrészt próbál pénzt keríteni a költségvetés kipótlásához „több-kevesebb sikerrel”, másrészt tanácsokat adna politikusoknak az új egészségügyi törvénnyel kapcsolatban, de néha úgy tűnik, „egyik fülükön be, másikon ki”.

Dézsi ismét nehezményezte, hogy felesége, aki mostanáig vezető asszisztensként dolgozott mellette, kénytelen távozni az új összeférhetetlenségi szabályok miatt. A polgármester a kötelező pihenőidőt is kritizálta:„orvosoknak ne akarják megmagyarázni rendőrök azt, hogy mi az egészséges életmód, mert mi egy picit többet tudunk erről”. Azt mondta, nem helyénvaló, hogy a Belügyminisztérium dolgozta ki az új törvényt,

nem ártott volna orvosokkal beszélgetniük legalább egy picit, de nem akarom őket bántani, mert nyilván mindenki annyi teljesít, amennyire képes, csak ne legyen rá büszke, ha keveset.

Égbekiáltó baromságnak nevezte, amit az országos kórház-főigazgató mondott, miszerint a távozások után akár még javulhat is az egészségügyi ellátás. „Ez olyan mint amikor a futballedző azt mondja, hogy kiállították két embereket, de hát kilencen sokkal több esélyünk van győzni. Viccnek is van határa.” Szerinte akik sikerpropagandát közvetítenek a döntéshozók felé, csak a tévedéseiket próbálják álcázni.

„18 milliárd forint az, ami kigurult a város pénztárcájából a covid-járvány különböző adóelengedési, parkolásidíj-elengedési és egyéb más döntések alapján. Nem panaszkodni akarok, csak azt akarom mondani, hogy 18 milliárd az 18 ezer millió forint, tehát nem három forintról van szó. De ezt nyilván nekünk kell megoldani, hogy beosszuk a bevételeket” – mondta el a kormányzati elvonásokkal kapcsolatban.

Kapcsolódó
Több mint ötezer dolgozó távozik az egészségügyből az új szerződés miatt

Az országos kórház-főigazgató óriási eredménynek nevezte, hogy a dolgozók 95 százaléka aláírta az új szerződést.

The post Győr fideszes polgármestere szerint égbekiáltó baromság, hogy a távozások után még javulhat is az egészségügyi ellátás first appeared on 24.hu.

Related posts

Vlagyimir Putyin továbbra sem tartja hibának Ukrajna lerohanását

MO.CO.HU

A Katinka mindannyiunk filmje lehetett volna, de csak Hosszú Katinkáé lett

MO.CO.HU

A vendéglátósok nagy része még mindig a létfenntartásért küzd

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This