6.9 C
Budapest
March 29, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
alteobc-thermborsodchemenergiaiparenergiaszolgáltatóMAGYARORSZÁGÜzleti tippekvegyipar

A BorsodChem megvette az Alteo leányvállalatát

A BC-Therm az Alteo egyik konszolidációba be nem vont leányvállalata. A cég még a 2000-es években egy nagyteljesítményű gőzkazánt létesített a BorsodChem területén, kizárólag azzal a céllal, hogy a vegyipari vállalat gőzigényét kiszolgálja.

Az adásvétellel a felek a kazántelep létesítését követően megkötött hosszú távú hőszolgáltatási és kapacitáslekötési szerződésben vállaltaknak tesznek eleget. Ennek értelmében a BorsodChem vállalta a BC-Therm üzletrészének megvásárlását a szerződésben meghatározott határidőre.

A BC-Therm jegyzett tőkéjének 100 százalékát megtestesítő üzletrész tulajdonjoga a szerződésben meghatározott zárási feltételek teljesítésével fog csak átszállni az új tulajdonosra. Az ügylet nem érinti az Alteónak a BorsodChem területén végzett üzemeltetési és karbantartási tevékenységét, a kazántelep üzemeltetését és karbantartását továbbra is az energiaszolgáltató cég biztosítja.

Az Alteo részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. A papír szerdán 1200 forinton zárt. Egy éven belül a legmagasabb árfolyama 1260 forint, a legalacsonyabb 594 forint volt.

Kiemelt kép: Az Alteo Group zuglói erőműve

The post A BorsodChem megvette az Alteo leányvállalatát first appeared on 24.hu.

Related posts

A koronavírus-vakcina homoszexualitást okoz – hirdeti egy népszerű rabbi

MO.CO.HU

Kubatov Gábor: A Ferencváros kezébe kerül az MVM Dome

MO.CO.HU

Seth Rogen már Amerikában is árulhat füvet

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This