9.8 C
Budapest
April 25, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
balla györgyjárványkoronavíruskoronavírus-járványKözéletMAGYARORSZÁGminiszteri biztos

Stratégiai egyeztetésekért felelős miniszteri biztost nevezett ki Gulyás Gergely

Balla György országgyűlési képviselőt, Szolnok korábbi alpolgármesterét Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter 2020. március 3-tól a koronavírus-járvány miatt szükséges stratégiai egyeztetésekért felelős miniszteri biztossá nevezte ki. A megbízatás időtartama 3 hónap, olvasható a Miniszterelnökség közleményében.

Mint írják, a miniszteri biztos feladata, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter és a mintegy 69 településvezető között folytatott egyeztetéseket követően külön-külön tárgyaljon a 25 000 fő feletti vidéki városok képviselőivel.

Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára pedig a fővárossal és a budapesti kerületek vezetőivel fog egyeztetni, teszik hozzá. A megbeszélésekre a következő hetekben kerül sor. A tárgyalásokon a Miniszterelnökség mellett a Belügyminisztérium és a Pénzügyminisztérium képviselői vesznek részt.

Az egyeztetések célja, hogy az önkormányzatok igényeit figyelembe véve olyan megoldást találjunk, amely a települések hatékony működését biztosítja, valamint beruházások és fejlesztések révén javítja az infrastruktúra és közszolgáltatások minőségét, ugyanakkor munkahelyeket teremt, és egyben növeli a gazdaság teljesítményét is, közölték.

A kormány 2020 év végén döntött arról, hogy a kisvállalkozók helyi iparűzési adójának felső korlátját 1 százalékban maximalizálja. Ezzel a döntésével a kormány mintegy 150 milliárd forintot hagyott a nehéz helyzetben lévő mikro- és kisvállalkozásoknál, jelentősen enyhítve azok terhein. A koronavírus okozta válság mindenkit érint, az emberéletek mellett pedig a munkahelyeket is meg kell védeni

– zárták a közleményt.

The post Stratégiai egyeztetésekért felelős miniszteri biztost nevezett ki Gulyás Gergely first appeared on 24.hu.

Related posts

Magyarok fejlesztenek hatékonyabb COVID-gyógyszereket az űrben

MOCOHU

Erzsébetváros Önkormányzata belengetett egy kétmillió forintos büntetést a kávézónak, ami egy teherautó platóján nyitott teraszt

MOCOHU

A depresszió tünetei férfiaknál és nőknél

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This