5.8 C
Budapest
April 20, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
2021a legbefolyásosabb magyar nőkbefolyás-barométerBelföldforbesMAGYARORSZÁG

Orbán Viktor lányánal nem, de feleségénél befolyásosabb Müller Cecília

A magyar Forbes hetedszer készítette el a legbefolyásosabb magyar nők listáját, mint írták, talán az eddigi legszubjektívebbet. A legbefolyásosabb nőket négy kategóriába (közélet, gazdaság, média, kultúra) sorolták.

Mint írták, a konkrétumok mellett nézték, hogy egy év alatt ki milyen eredményeket ért el, milyen kapcsolatokat ápol más befolyásos vezetőkkel, milyen lobbierővel bír, mekkora volt a felhajtás körülötte, milyen eléréssel rendelkezik az informális szakmai és női körökben, a közösségi platformokon, vállal-e közéleti szerepet, kiáll-e fontos társadalmi ügyekért.

A Forbes-lista szereplőinek sorrendjéről a fenti kritériumok alapján szavazással döntött a szerkesztőség. Általánosságban állapították meg, hogy Magyarországon egyre inkább az érvényesül, aki közel van a tűzhöz. Üdítő, ritka színfolt, aki saját vállalkozással és egyéb szakmai-társadalmi tisztségei által jut kapcsolatokhoz, hatalomhoz.

KÖZÉLET

A Forbes 2021-es listáján Novák Katalin családügyi tárca nélküli miniszter, Fidesz-alelnök, parlamenti képviselő a legbefolyásosabb. Őt Orbán Ráhel, a miniszterelnök lánya, illetve Varga Judit igazságügyi miniszter követi.

Máger Andrea (4.) miniszter ugyanúgy megőrizte helyét, ahogy a Terror Háza főigazgatója, Schmidt Mária (5.). Dobrev Klára, a DK EP-képviselője (6.) és Tüttő Kata, az MSZP főpolgármeszter-helyettese (7.) egy helyet lépett előre.

2021-ben Müller Cecília (8.) országos tiszti főorvos megelőzi a néhány éve még listavezető Lévai Anikót (9.), a miniszterelnök feleségét és Pardavi Mártát (10.), a Magyar Helsinki Bizottság társelnökét és Karikó Katalint (11.), a BioNTech vezető alelnökét.

 

ÜZLET (Top 10)

  1. Hegedüs Éva, a Gránit Bank többségi tulajdonosa, elnök-vezérigazgatója, a Bankszövetség elnökségi tagja, a Magyar Közgazdasági Társaság főtitkára.
  2. Pandurics Anett, a Magyar Posta Biztosító elnök-vezérigazgatója; Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz), elnöke.
  3. Mészáros Beatrix, az Opus Global Nyrt. igazgatósági elnöke, az MS Energy Holding AG igazgatósági elnöke. A Forbes becslése szerint Mészáros Lőrinc és családja vagyona 479,4 milliárd forint, a családi cégek becsült értéke 252,3 milliárd, ezzel ő a leggazdagabb magyar, és ez a legnagyobb családi vállalkozás az országban. A család érdekeltségei a Mészáros csoport közlése szerint csaknem 25 ezer embernek adnak munkát, legjelentősebb cégük, az Opus élén továbbra is Mészáros Beatrix áll.

Az üzleti dobogósokat Solti Andrea (4.), a Shell Hungary Zrt. igazgatósági elnöke, Heiszler Gabriella (5.), a Spar Magyarország ügyvezető igazgatója, Balogh Gabriella (6.), a Step Consulting és Good Step Consulting tulajdonosa, a Net Média és Brain Bar társtulajdonosa, Ungár Anna (7.), a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési (BIF) Nyrt., igazgatótanácsi elnök és résztulajdonosa követi.

A TOP 10 „alsóházába” került Walter Katalin (8.), a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója, Blaskó Nikoletta (9.), az ACG Reklámügynökség alapító-tulajdonosa, ügyvezetője, a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetségének (Maksz) elnöke, illetve Dávid Ilona (10.), a George’s Venture Capital (GVC) Zrt. vezérigazgatója, a GYSEV Zrt. igazgatósági elnöke.

MÉDIA (Top 10)

  • Vidus Gabriella (RTL Magyarország, vezérigazgató)
  • D. Tóth Kriszta (WMN, alapító-tulajdonos, ügyvezető)
  • Munk Veronika (Telex.hu, alapító-főszerkesztő)
  • Lipták Tímea (kiadónk, a Centrál Média magazinüzletág-igazgatója, a vezetői testület tagja)
  • Rácz Brigitta (Femina Media, portfólióigazgató; Indamedia, nőiportfólió-lapigazgató)
  • Szalai Vivien (TV2, hírigazgató)
  • Pácsonyi Daniella (Centrál Média, digitális női portfólióigazgató, nlc.hu főszerkesztő)
  • Hámori Barbara (Scripted Productions, ügyvezető, tulajdonos, producer)
  • Kende-Hofherr Krisztina (TMC Group, tulajdonos, menedzser, producer)
  • Rajki Annamária (Magyar Telekom, TV- és entertainmentigazgató)

A Forbes 2021-ben is kizárólag a magyar és Magyarországon élő vezetőket vettük figyelembe. Az adatokat részben a Bisnode speciális kutatása biztosította a Forbesnak. Az információk begyűjtésében több tucat háttérbeszélgetés és informátor segítette a munkát.

Kapcsolódó
Spengler Katalin a legbefolyásosabb magyar nő a kultúrában

A Forbes évente elkészíti A legbefolyásosabb magyar nők listáját, melyben a kulturális kategóriában helycsere történt az élen.

The post Orbán Viktor lányánal nem, de feleségénél befolyásosabb Müller Cecília first appeared on 24.hu.

Related posts

Donáth Anna lett a Momentum új elnöke

MOCOHU

Ferenc pápa: Mindenki vegyen részt a politikában és legyen türelemmel

MOCOHU

Karácsony Gergely: Szerintem a Fideszben most válságstáb van

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This